ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Arivia
Πηγή: arivia.com

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.

Μεγαλώνει το αποτύπωμά του στην ελληνική αγορά ο όμιλος Upfield, που έχει αποκτήσει την Arivia, η οποία προχώρησε σε σύσταση της νέας θυγατρικής Aring A.E. με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ μέσω 25.000 μετοχών αξίας 1 ευρώ/εκάστη, το οποίο είναι ολοσχερώς καταβεβλημένο από τη μοναδική βασική μέτοχο.

Η Aring θα δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυριού και τυροπήγματος (πηγμένου γάλακτος για τυρί) και το χονδρικό εμπόριο διαφόρων προϊόντων (γαλακτοκομικών, αυγών, βρώσιμων ελαίων και λιπών, τυριού, τυροπήγματος κ.ά.), ενώ στις δραστηριότητές της εμπίπτουν και υπηρεσίες διανομής, παροχή εμπορικών σημάτων και franchising, συσκευασίας και αποσυσκευασίας. Η έδρας της νέας θυγατρικής βρίσκεται στο δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης

Στο πρώτο Δ.Σ. της νεοσύστατης θυγατρικής συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της Upfield και πιο συγκεκριμένα η Caroline Cormier, Head M&A της πολυεθνικής ως πρόεδρος και ο Fabrice Stock, Global Engineering Director του ομίλου ως μέλος. Μέλος του Δ.Σ. της Aring είναι, επίσης, και ο διευθύνων σύμβουλος της Arivia, Άνθιμος Μισαηλίδης.

Η εν λόγω εξέλιξη κινείται σε ακολουθία με τους σχεδιασμούς του ομίλου της Upfield Europe,ο οποίος να υπενθυμιστεί εξαγόρασε στα τέλη του περσινού Οκτωβρίου την ελληνική Arivia, η οποία κυριαρχεί στον τομέα των plant-based τυριών και έχει στην κατοχή της τα καταξιωμένα brands Viofast και Violife

Η Upfield είχε χαρακτηρίσει στρατηγική την εξαγορά της Arivia, αφού αποτελεί το μέσο εισόδου για τον όμιλο σε έναν ιδιαίτερα αναπτυσσόμενο διατροφικό τομέα, των φυτικών γαλακτοκομικών.  Η αγορά του φυτικού τυριού αναπτύσσεται με επιταχυνόμενο ρυθμό και σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ η Violife είναι ήδη η κορυφαία μάρκα της κατηγορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Arivia έχει ισχυρή και ταχέως αναπτυσσόμενη παρουσία στις ΗΠΑ. 

Σημειώνεται ότι η Αrivia στη χρήση του 2018 εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 51,89 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 27,72% σε σχέση με το 2017, EBITDA 17 εκατ. ευρω και προ φόρων κέρδη 15,1 εκατ. ευρώ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φυτικό γάλα και κρέας: Το νέο μεγάλο στοίχημα στα τρόφιμα

Η εξαγορά της Arivia από την Upfield «φωτίζει» την ανερχόμενη βιομηχανία προϊόντων φυτικής προέλευσης, που βασίζεται στην καινοτομία και ήδη φέρνει μεγάλους τζίρους σε διεθνές επίπεδο. Ποιες ελληνικές εταιρείες πρωτοπορούν.
Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φιλόδοξα σχέδια επέκτασης σε ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο για τα φυτικά τυριά της Arivia

Συνεχίζει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς η εταιρία. Στο 70% οι εξαγωγές και παρουσία σε 60 χώρες. Οι νέες ευκαιρίες επέκτασης σε νέες αγορές μετά την εξαγορά της από την Upfield.