Φώτο: Shutterstock

Τις 180.000 έφτασαν οι γραμμές Fiber To The Home σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cosmote από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, προστέθηκαν 30.000 νέες γραμμές FTTH, μια αύξηση 20% σε σχέση με τα τέλη του 2019, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Σε 180.000 ανέρχονται πλέον τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το κτίριο, για εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, μέσω του COSMOTE Fiber.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cosmote από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, προστέθηκαν 30.000 νέες γραμμές FTTH, μια αύξηση 20% σε σχέση με τα τέλη του 2019, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Οι νέες περιοχές που έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες μέσω του COSMOTE Fiber είναι στην Αττική, η Ραφήνα και η Ν. Φιλαδέλφεια, στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Αγίου Γεωργίου και η Σίνδος, ενώ το FTTH έφτασε για πρώτη φορά και στο Αγρίνιο. Παράλληλα, μέχρι το τέλος Ιουνίου, πρόσβαση στις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση θα έχουν τρεις ακόμα περιοχές της Αττικής, τα Μελίσσια, η Παλλήνη και η Ανάβυσσος, καθώς και τα Διαβατά Θεσσαλονίκης. «Χάρη στη συνεχή επέκταση του δικτύου FTTH, o Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 75% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας .

Για τις επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν πρόσβαση σε FTTH, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps μέχρι την πρίζα, με δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps.

Εκτός από τους ιδιώτες, και οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με 13 ευρώ /μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote: Έως το 2021 αποκλειστική χρήση ΑΠΕ για την ηλεκτροδότηση του Ομίλου

Η Cosmote θέτει ως «προθεσμία» το 2021 για την αποκλειστική χρήση ΑΠΕ για την ηλεκτροδότηση του Ομίλου, ενώ μέχρι το 2030 θα έχει επιτευχθεί 90% μείωση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών CO2.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote: Νέα ψηφιακά εργαλεία για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών

Η Cosmote αλλάζει συμβολικά το εταιρικό της σλογκαν σε «Από το σπίτι, καλύτερα για όλους» και με την δημιουργία μιας νέας σελίδας που θα ανανεώνεται συνεχώς και θα προσφέρει ψηφιακά εργαλεία στηρίζει τους συνδρομητές κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοιχτά, με μειωμένο ωράριο, καταστήματα των δικτύων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Για κάλυψη βασικών τηλεπικοινωνιακών αναγκών, με αυξημένα μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και καταναλωτές. Η COSMOTE συνιστά στους καταναλωτές να προτιμούν τα sites και τις mobile εφαρμογές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

COSMOTE: Στηρίζει την πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR και ανακοινώνει παροχές

Η προσφορά δωρεάν 15 GB για τους συνδρομητές κινητής COSMOTE για 30 ημέρες και η ελεύθερη πρόσβαση μέσω YouTube στα ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY είναι ορισμένες από τις παροχές που ανακοίνωσε η εταιρεία.