Φώτο: Ecter.gr

Απάντηση στην ΕΚΤΕΡ για την προσφυγή 2,85 εκατ. ευρώ δίνει η Ξενοδοχεία Πυραμίς ΑΤΕ

«Αρνούμαστε ότι οφείλουμε οποιοδήποτε ποσό στην ΕΚΤΕΡ Α.Ε., η δε εταιρία μας επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της από την όποια αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων της εν λόγω εταιρίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Απάντηση σε δημοσίευμα που αναφερόταν στη συνεργασία με την ΕΚΤΕΡ έδωσε η "Ξενοδοχεία Πυραμίς ΑΤΕ" με σημερινή της ανακοίνωση. Όπως αναφέρει, αν και υπήρξαν διαφωνίες στη συνεργασία τους η Ξενοδοχεία Πυραμίς ΑΤΕ «συμμορφώθηκε πλήρως με όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει με το συμφωνητικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αναφερόμενοι στο από 19/5/2020 δημοσίευμα με τίτλο «ΕΚΤΕΡ: Προσφυγή κατά της "Ξενοδοχεία Πυραμίς ΑΤΕ" για οικονομικές διαφορές 2,85 εκατ. ευρώ», στο οποίο γίνεται εμφανώς αναφορά στο όνομα της εταιρίας μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό, για την αποκατάσταση της αλήθειας, τα ακόλουθα: Είναι γεγονός ότι, κατά την εκτέλεση εργασιών στο έργο ανακατασκευής του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας μας στην Ανάβυσσο Αττικής, Evereden Beach Resort & Spa, και στα πλαίσια υλοποίησης επένδυσης ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προέκυψαν διαφωνίες μεταξύ της εταιρίας μας και της εργολάβου εταιρίας ΕΚΤΕΡ Α.Ε. Συγκεκριμένα, από πλευράς της, η εταιρία μας αξίωσε από την ΕΚΤΕΡ Α.Ε. συνολικό ποσό 5.487.894 ευρώ από διάφορες αιτίες και υπήγαγε την εν λόγω διαφορά στο αρμόδιο Διαιτητικό Δικαστήριο. Κατόπιν αυτού, μεταξύ των εταιριών υπογράφηκε το από 10.4.2020 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, με το οποίο συμφωνήθηκε συμψηφισμός των εκατέρωθεν αξιώσεων, εκκαθάριση της εργολαβίας και επίλυση διαφόρων εκκρεμοτήτων. Η εταιρία μας συμμορφώθηκε πλήρως με όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει με το εν λόγω συμφωνητικό.

Όσον αφορά στο γεγονός που πληροφορηθήκαμε από το δημοσίευμά σας, ότι δηλαδή η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. αναζητά από την εταιρία μας ποσό 2,85 εκ. €, από την αξίωση του οποίου, όμως, έχει ρητά παραιτηθεί στα πλαίσια της παραπάνω συμφωνίας, και με τον τρόπο αυτό αμφισβητεί την οριστική διευθέτηση και το πέρας της μεταξύ μας διαφοράς, δηλώνουμε ότι αγνοούμε πλήρως τα κίνητρα και τις επιδιώξεις μιας τέτοιας ενέργειας.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα θα μελετηθεί από τη Νομική Υπηρεσία μας, όταν (και αν) υποβληθεί επίσημα οποιοδήποτε αίτημα. Προς το παρόν, για την ορθή και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, και για το λόγο ότι από το δημοσίευμα δημιουργείται η εσφαλμένη εντύπωση ότι δήθεν η εταιρία μας δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και οφείλει χρηματικά ποσά, δηλώνουμε ότι, δεδομένης της ύπαρξης του ως άνω συμφωνητικού, αρνούμαστε ότι οφείλουμε οποιοδήποτε ποσό στην ΕΚΤΕΡ Α.Ε., η δε εταιρία μας επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της από την όποια αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων της εν λόγω εταιρίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιξες και πάλι τις πόρτες του σήμερα το Sofitel Athens Airport

Το ξενοδοχείο έχει υιοθετήσει ενισχυμένα υγειονομικά πρωτόκολλα “Health First” και πιστοποίηση από την TÜV Hellas/TÜV Nord ενώ παράλληλα εφαρμόζει διεθνή πρωτόκολλα της Accor και προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την AXA.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία του ξενοδοχείου The Modernist με την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Βάσει της συμφωνίας θα υπάρχει πλήρης κάλυψη του προσωπικού σε επίπεδα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα πραγματοποίηση δειγματοληψιών με αποτελέσματα εντός 15 λεπτών.