Φώτο: Attica-Group.com

Πιστοποίηση για την πρόληψη λοιμώξεων στα 10 πλοία της Attica Group

Ο οργανισμός Bureau Veritas πιστοποίησε πως τα πλοία του ομίλου της Attica Group είναι πλήρως προετοιμασμένα για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

Τη λήψη ειδικών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που προέρχονται από τον COVID-19, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας, πιστοποίησε ο ακτοπλοϊκός όμιλος Attica Group μέσω ειδικής σήμανσης από τον οργανισμό πιστοποίησης Bureau Veritas.

Η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19 έλαβε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων του στόλου της σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του, η Attica Group προχωρά ένα ακόμη βήμα προκειμένου να επικυρώσει την ποιότητα και αξιοπιστία που την έχουν καθιερώσει στο επιβατικό κοινό ως κορυφαίο πάροχο θαλασσίων επιβατηγών μεταφορών, εφαρμόζοντας, σε συνεργασία με την Bureau Veritas (BV), παγκόσμιο ηγέτη σε υπηρεσίες δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης (ΤΙC), την υπηρεσία «Restart your business with BV».

Η νέα υπηρεσία «Restart your business with BV» έχει ως στόχο την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που τίθενται τόσο από τον COVID-19 όσο και από άλλες λοιμώξεις, παρέχοντας διαδικασίες και μέτρα που στοχεύουν στην προστασία της ανθρώπινης υγείας. Η νέα υπηρεσία περιλαμβάνει ένα πλαίσιο πρότυπων διαδικασιών, που μετά από αυστηρούς ελέγχους και πιστοποίηση, επικυρώνονται με την ειδική σήμανση «SAFEGUARD», παρέχοντας με αυτό τον τρόπο εμπιστοσύνη στους πλοιοκτήτες, το πλήρωμα και το επιβατικό κοινό, καθώς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι κίνδυνοι προερχόμενοι από πιθανές μολύνσεις και πανδημίες αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά.

Ήδη, 10 πλοία της Attica Group έχουν πιστοποιηθεί από την Bureau Veritas, λαμβάνοντας την αντίστοιχη ειδική σήμανση SAFEGUARD, η οποία πιστοποιεί ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου από την Bureau Veritas, ο πλοιοκτήτης ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις υγείας, ασφάλειας και υγιεινής, εφαρμόζει σωστά τις απαιτούμενες διαδικασίες, έχει εκπαιδεύσει το πλήρωμα και όλο το αναγκαίο προσωπικό ξηράς.

Ο Σπύρος Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Attica, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η Attica Group, συστηματικά εφάρμοζε μέτρα για την προστασία της υγείας των επιβατών και των πληρωμάτων που στελεχώνουν τα πλοία του στόλου μας. Από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του νέου κορονοϊού εντατικοποιήσαμε και προσαρμόσαμε τις διαδικασίες μας στις νέες ανάγκες που προέκυψαν, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Σε αυτή την εξελικτική διαδρομή μάθαμε για την ειδικά σχεδιασμένη υπηρεσία της Bureau Veritas "Restart your Business".

Η Bureau Veritas, ελέγχοντας αυστηρά τις διαδικασίες μας με βάση τις πρότυπες διαδικασίες που έχει θεσπίσει, έκρινε ότι εφαρμόζονται ορθά και προχωρά στην πιστοποίηση αυτών σε κάθε πλοίο μας εκδίδοντας τη σήμανση SAFEGUARD, απόδειξη της υψηλής αξιοπιστίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του Ομίλου μας και στο θέμα της υγειονομικής προστασίας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Bureau Veritas για τη συνεργασία και να καλωσορίσω τους επιβάτες μας για ένα υπέροχο και υγειονομικά προστατευμένο ταξίδι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Συμμετοχών: Πώς διαμορφώνεται το νέο διοικητικό συμβούλιο

Στη σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας ορίστηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και τα μέλη της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων.