ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κούπα Starbucks κοντινό
Φώτο: Shutterstock

Αλλάζουν σελίδα τα Starbucks σε Ελλάδα, Κύπρο μετά το deal Μαρινόπουλου - Alshaya

Ο όμιλος Alshaya ανέλαβε τη λειτουργία των 48 καταστημάτων Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά το deal με τη οικογένεια Μαρινόπουλου.

Ο Όμιλος Alshaya ανακοίνωσε την απόκτηση των δικαιωμάτων λειτουργίας των καταστημάτων Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο, αναλαμβάνοντας πλέον ως νέος αποκλειστικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής της επιχείρησης, η οποία μέχρι πρότινος λειτουργούσε υπό τη διοίκηση της οικογένειας Μαρινόπουλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου κατείχε ο Γιάννης Μαρινόπουλος, ο οποίος πρόκειται να επιστρέψει στην οικογενειακή επιχείρηση.

Η αλυσίδα Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2002, αριθμεί σήμερα 30 σημεία στην Ελλάδα και 18 στην Κύπρο, απασχολώντας περίπου 500 εργαζομένους.

Ο Όμιλος Alshaya συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους και μακροβιότερους αδειοδοτημένους συνεργάτες της εταιρείας παγκοσμίως. Από το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στο Κουβέιτ το 1999, λειτουργεί σήμερα περισσότερα από 2.000 καταστήματα σε 13 χώρες, εξυπηρετώντας καθημερινά πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες.

Ο Saleh Alshaya, πρόεδρος των Starbucks στην Alshaya Group, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί τη συνέχιση της αναπτυξιακής μας πορείας μέσω του δικτύου καταστημάτων Starbucks. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους νέους μας συναδέλφους, διευρύνοντας τις επιλογές των πελατών μας, ώστε να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ Starbucks σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την επιχείρησή μας και προσβλέπουμε σε ένα δυναμικό μέλλον»

Ο DuncanMoir, πρόεδρος της Starbucks EMEA, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Όμιλο Alshaya, ώστε να φέρουμε τα Starbucks σε ακόμη περισσότερους λάτρεις του καφέ σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Μαρινόπουλου για τη μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία των τελευταίων 24 ετών. Ως ένας από τους κορυφαίους διαχειριστές δικαιοχρησίας παγκοσμίως και ο μεγαλύτερος αδειοδοτημένος συνεργάτης μας, o Όμιλος Alshaya διαθέτει τα εχέγγυα για να ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία Starbucks στην περιοχή και να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες».

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος, διευθύνων σύβουλος του Ομίλου Μαρινόπουλου πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και τους πελάτες μας για τη διαχρονική τους υποστήριξή από το 2002. Εύχομαι στον Όμιλο Alshaya κάθε επιτυχία. Παράλληλα, ευχαριστούμε τον Όμιλο Starbucks για τη μακροχρόνια υποστήριξη, συνεργασία και εμπιστοσύνη που έδειξε στην οικογένεια Μαρινόπουλου τα τελευταία 24 χρόνια».

Υπό τη νέα ηγεσία της Jacqueline Delpippo, Business Manager της Starbucks Ελλάδας & Κύπρου στον Όμιλο Alshaya, άμεση προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση μίας ομαλής μετάβασης και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών του δικτύου καταστημάτωνStarbucks.

Σε επόμενο στάδιο, το δίκτυο Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο του Ομίλου Alshaya θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω αναβάθμιση της εμπειρίας πελάτη, εξετάζοντας παράλληλα ευκαιρίες για την ανάπτυξη της παρουσίας του στην περιοχή.

Η νέα λειτουργική οντότητα θα φέρει την επωνυμία «Alshaya Hellas SMSA» στην Ελλάδα, ενώ στην Κύπρο θα λειτουργεί υπό την επωνυμία «Murgab Cyprus Ltd».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Κόμπου για Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είχαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου, Γεραπετρίτης και Κόμπος, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας και συντονισμού Αθήνας-Λευκωσίας.
Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στην Τουρκία για τα F-35 μετά την ήττα Τραμπ στο Κογκρέσο

Η ενίσχυση των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές ανησυχεί την Τουρκία, που φοβάται δυσκολίες στις σχέσεις με ΗΠΑ και προώθηση αιτημάτων της. Ο τύπος κάνει λόγο για «συντριβή Τραμπ» και αβεβαιότητα για το μέλλον των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων.
Σταθμός μετατροπής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όφελος για καταναλωτές από τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, δείχνει μελέτη

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου αναμένεται να εξασφαλίσει ετήσιο όφελος έως 138 εκατ. ευρώ κυρίως για τους Κύπριους καταναλωτές ρεύματος, με τα οφέλη για τους Έλληνες να παραμένουν περιορισμένα, σύμφωνα με μελέτες.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Διασφαλισμένη η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ο Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε κεκλεισμένων των θυρών στη Βουλή ότι το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα υλοποιηθεί κανονικά, τονίζοντας πως η άδεια έχει εκδοθεί και κάθε απόπειρα παρεμπόδισης θα απαντηθεί ανάλογα.
Σημαία της Κύπρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Χανιά η 3η Σύνοδος του Ενιαίου Πολιτιστικού Δόγματος Κύπρου-Ελλάδας

Στην 3η Σύνοδο του ΕΠΟΔ στην Κρήτη, με επίκεντρο την κατεχόμενη Αμμόχωστο, τονίστηκε ότι παιδεία και πολιτισμός είναι θεμέλια δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, όπως αναφέρεται στη Διακήρυξη Κολυμπαρίου για το μέλλον του Ελληνισμού.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Προχωρά χωρίς υποχωρήσεις η διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η κυβέρνηση προχωρά στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου χωρίς άδεια από την Τουρκία, τόνισε ο Π. Μαρινάκης. Διαχωρισμός Καραμανλή-Σαμαρά και προαναγγελία νέων μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά απέναντι στην ενεργειακή κρίση.