ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέες επενδύσεις και ενίσχυση εξαγωγών για την Upfield Ελλάδος

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ήδη έχουν ξεκινήσει εξαγωγές προϊόντων ελαιόλαδου από την Ελλάδα στις αγορές της Γερμανίας, Πολωνίας, Αυστρίας, Τσεχίας, ενώ στόχος του μητρικού ομίλου είναι η εγχώρια μονάδα να τροφοδοτήσει και την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το 3% προσεγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή της Upfield Ελλάδος στα συνολικά έσοδα του μητρικού ομίλου, με τις προσδοκίες, ωστόσο, για τις επιδόσεις της ελληνικής θυγατρικής στα αναπτυξιακά πλάνα του group να είναι υψηλές.

Και αυτό γιατί η προϊοντική γκάμα της ελληνικής δραστηριότητας που περιλαμβάνει ισχυρά και επικερδή εμπορικά σήματα όπως Altis, Βιταμ, Νέα Φυτίνη, εμφανίζει σημαντικές προοπτικές, ελέω της υψηλής πιστότητας καταναλωτών που απολαμβάνουν τα προϊόντα αυτά, ενώ ταυτόχρονα η εγχώρια παραγωγική μονάδα έχει την δυνατότητα  να καλύψει σημαντικό μέρος των εξαγωγικών σχεδιασμών του ομίλου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εξαγωγές προϊόντων ελαιόλαδου από την Ελλάδα στις αγορές της Γερμανίας, Πολωνίας, Αυστρίας και Τσεχίας, ενώ εκφρασμένη πρόθεση του μητρικού ομίλου είναι η εγχώρια μονάδα παραγωγής να τροφοδοτήσει και την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Προς τούτο η Upfield Ελλάδος «τρέχει» το επενδυτικό πλάνο ενδυνάμωσης της παραγωγικότητας στο εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς, ύψους 3 εκατ. ευρώ -που ανακοινώθηκε το περασμένο Μάϊο-, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνει πέρα από την μεταφορά της γραμμής παραγωγής μαργαρινών από το εργοστάσιο στο Ρέντη (που παραμένει υπό την ιδιοκτησία της Unilever) την μηχανολογική αναβάθμιση προκειμένου να «στηρίξει» τόσο τις υφιστάμενες ανάγκες όσο και την παραγωγή νέων προϊόντων.

Σημειώνεται ότι το 2018, το χαρτοφυλάκιο ελαιολάδου και μαργαρινών της Ελαΐς - Unilever Hellas πέρασε στον έλεγχο της KKR- η οποία δραστηριοποιείται στην κατηγορία των spreads μέσω της Upfield- στο πλαίσιο της συμφωνίας του πολυεθνικού ομίλου Unilever με το fund για την εξαγορά της παγκόσμιας επιχείρησης των spreads. Επισημαίνεται επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι οικονομικές επιδόσεις του ομίλου της Upfield για την περσινή χρήση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φυτικό γάλα και κρέας: Το νέο μεγάλο στοίχημα στα τρόφιμα

Η εξαγορά της Arivia από την Upfield «φωτίζει» την ανερχόμενη βιομηχανία προϊόντων φυτικής προέλευσης, που βασίζεται στην καινοτομία και ήδη φέρνει μεγάλους τζίρους σε διεθνές επίπεδο. Ποιες ελληνικές εταιρείες πρωτοπορούν.
Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.