Φώτο: epsilonnet.gr

Επέκταση μέσω εξαγορών και νέων συμμετοχών σχεδιάζει η Epsilon Net

Καταλύτης στην πορεία ανάπτυξης της εταιρείας η αύξηση κεφαλαίου για τη μεταπήδηση στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Έως 200.000 νέους πελάτες φέρνει η καθιέρωση ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Επενδύσεις 12-15 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021, εκ των οποίων το 90% θα κατευθυνθεί κατά κύριο λόγο σε εξαγορές ή συμμετοχές σε εταιρείες για την επέκταση του portfolio της εταιρείας με έμφαση στην δημιουργία λύσεων για κάθετες αγορές, δημιουργία νέων προϊόντων αλλά και επέκταση στο εξωτερικό, περιλαμβάνει ο επενδυτικός σχεδιασμός της Epsilon NET, η οποία πραγματοποιεί αύξηση κεφαλαίου με δημόσια προσφορά για τη μετάταξη της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Αυτό σημείωσε κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου η διοίκηση της εταιρείας, με τον πρόεδρο της εταιρείας Ιωάννη Μίχο να τονίζει ότι βασική στόχευση της εταιρείας είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς τόσο στις υφιστάμενες αγορές που δραστηριοποιούνται όσο και σε νέες με έμφαση στην αγορά του FINTECH. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση ως απότοκος της πανδημίας και του Lockdown έδωσε σαφή ώθηση στην νέα τεχνολογία και σπρώχνει τις επιχειρήσεις σε digital transformation όπου οι τεχνολογίες web και Cloud στις οποίες έχει τεχνογνωσία θα έχουν σημαντικό ρόλο.

Έτσι η εξ αποστάσεως εργασία και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός μαζί με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την θεσμοθέτηση ηλεκτρονικών βιβλίων δημιουργούν μια μοναδική ευκαιρία την οποία θα εκμεταλλευτούν άμεσα. Εκτίμησε δε ότι μόνον από την θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών βιβλίων αναμένεται στην τριετία να προστεθούν 150.000 – 200.000 επιχειρήσεις από όλες τις βαθμίδες στο πελατολόγιο της.

Όσον αφορά στα κεφάλαια της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, σημείωσε ότι θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου, το οποίο διαρθρώνεται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

α) τις τεχνολογικές  συνεργασίες και τις συμμετοχές σε εταιρείες πληροφορικής με αυστηρά καθορισμένα κριτήρια,

β) την ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού για κάθετες αγορές, τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων και των δραστηριοτήτων της, την σύνδεση των εφαρμογών με συστήματα πληρωμών, και 

γ) την υλοποίηση ενεργειών για την υποστήριξη  της ανάπτυξης της εταιρίας στο εξωτερικό.

Όσον αφορά την επέκταση στις αγορές του εξωτερικού εξήγησε ότι θα πραγματοποιηθεί με αργά και σταθερά βήματα και σίγουρα αρχικά πατώντας στο ήδη υπάρχον πελατολόγιο.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία της Epsilon NET, το 2019 ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 17,98 εκατ. ευρώ, έναντι 16,23 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας αύξηση 10,79%.

Τα κέρδη προ φόρων – χρηματοδοτικών – επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσεως 2019 για τον Όμιλο διαμορφώθηκαν σε 3,26 εκατ. ευρώ, έναντι 2,38 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας αύξηση 37,03%, ενώ για την μητρική διαμορφώθηκαν σε 2,63 εκατ. ευρώ, έναντι 1,96 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας αύξηση 33,95%.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, στη χρήση του 2019 διαμορφώθηκαν σε 8,59 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια σε 13,51 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται ότι όταν η εταιρεία μπήκε στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τον Φεβρουάριο του 2008, ο κύκλος εργασιών της ανερχόταν σε 4,76 εκατ. ευρώ, με το ΕΒΙΤDA του 2007  στα 2,77 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 831.000 ευρώ.

Ο Ι. Μίχος, διαβεβαίωσε δε ότι επειδή η εταιρεία έχει ιδιοπαραγόμενα προϊόντα με την αύξηση του μεριδίου αγοράς και των πωλήσεων θα συνεχίσει να παρουσιάζει διψήφια αύξηση μεγεθών και τα επόμενα χρόνια, ενώ σημείωσε ότι θα διατηρήσει την πολιτική επιστροφής κερδών στους μετόχους της. Ειδικότερα προανήγγειλε την διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2019 η οποία ανέρχεται στο 35% και θα αφορά και τους μετόχους που θα μπουν μέσω της δημόσιας προσφοράς.

Επίσης τονίστηκε ότι στόχος της Διοίκησης, είναι να συνεχίσει να δίνει το βήμα στην ανάπτυξη νέων προϊόντων σε τεχνολογίες cloud και Web, που θα θέτουν την Epsilon Net στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών αλλαγών διαμορφώνοντας υγιές επιχειρηματικό τοπίο στο οποίο κυριαρχεί η σταθερότητα, η συνεχής ανάπτυξη, η αξιοπιστία, η πρωτοπορία και ο σεβασμός στον άνθρωπο.

Η παρουσίαση έκλεισε με την ανακοίνωση διάθεσης του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας από σήμερα Πέμπτη 02.07.2020 και του χρονοδιαγράμματος της Δημόσιας Προσφοράς που θα ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου. Όπως σημειώθηκε, οι νέοι μέτοχοι θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Νet: Αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Hoteliga International

Το συμφωνητικό που υπογράφηκε με την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας AILLERON SA προβλέπει τίμημα 150.000 ευρώ για την εξαγορά του 51% των μετοχών που κατείχε η εταιρεία στη Hoteliga International sp.Zo.o.