Φώτο: ΑΝΕΚ

Anek Lines: Biosafety Trust Certification από τον RINA

Η πιστοποίηση βασίζεται στη συστηματική προσέγγιση του ISO στα συστήματα διαχείρισης σε συνδυασμό με τις βέλτιστες επιστημονικές πρακτικές κατά της εξάπλωσης λοιμώξεων.

Tην επιθεώρηση ολόκληρου του στόλου της ολοκλήρωσε με επιτυχία η Anek Lines, λαμβάνοντας την εξειδικευμένη Πιστοποίηση «Biosafety Trust» από τον Ιταλικό Νηογνώμονα (RINA).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη στον κλάδο της ναυτιλίας, βασίζεται στη συστηματική προσέγγιση του ISO στα συστήματα διαχείρισης σε συνδυασμό με τις βέλτιστες επιστημονικές πρακτικές κατά της εξάπλωσης λοιμώξεων, καθώς και τις αρχές της διαχείρισης οργανωτικής συμπεριφοράς (OBM) για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την πρόληψη μετάδοσης στο εργασιακό πλαίσιο.

Η πιστοποίηση της Anek Lines επιβεβαιώνει ότι κάθε πλοίο της εταιρείας συμμορφώνεται πλήρως με όλα τα απαιτούμενα μέτρα του προγράμματος κατά της εξάπλωσης του COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Anek Lines, σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, έχει ήδη αναπτύξει συγκεκριμένες διαδικασίες και έχει λάβει επιπλέον μέτρα, τόσο για τα Πλοία της όσο και για τους σταθμούς / πρακτορεία της.

Η Πιστοποίηση «Biosafety Trust» συνυπολογίζει ότι η επιτυχία των συστημάτων διαχείρισης της διασφάλισης της υγείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ατομική ευθύνη. Επομένως, για να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής, το σύστημα προϋποθέτει ότι το έμπειρο προσωπικό έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά μαθήματα για συγκεκριμένες συνθήκες, καθώς και κάθε επιβάτης γνωρίζει και ακολουθεί τα προληπτικά μέτρα που συνιστώνται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Anek Lines υπογράμμισε: «Στην Anek Lines, είμαστε πολύ ευτυχείς που μέσα από την αξιόπιστη πιστοποίηση του κορυφαίου οργανισμού RINA ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας όλων εκείνων που επιλέγουν τα Πλοία μας για τα ταξίδια τους. Η επόμενη μέρα της πρωτόγνωρης συγκυρίας που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα με την εξάπλωση του COVID-19, αναδεικνύει νέες προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να απαντήσουμε με ευθύνη. Προτεραιότητά μας στην Anek Lines, είναι να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε με υπευθυνότητα και γι’ αυτό μέσα από δυναμικές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, δείχνουμε στην πράξη τη φροντίδα μας για τους ανθρώπους μας και το επιβατικό κοινό».

Ο Paolo Moretti, διευθύνων σύμβουλος του RINA Services, πρόσθεσε: «Η εμπιστοσύνη βασίζεται στη σαφήνεια. Η πιστοποίηση Biosafety Trust βασίζεται σε αυτήν την αρχή και παρέχει διαδικασίες και πληροφορίες προκειμένου οι επιβάτες και το προσωπικό να κατανοήσουν πώς να ελαχιστοποιήσουν την μετάδοση του ιού. Αυτό θα έχει θετική επίδραση σε πολλά επίπεδα. Κατά τη διαδικασία πιστοποίησης, η Anek Lines εξασφάλισε ότι οι συνθήκες ταξιδιού και εργασίας συμμορφώνονται με όλες τις απαιτήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για reverse split και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφασίζει η ΝΙΚΑΣ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 10.000.000,08 ευρώ θα συζητήσει η γενική συνέλευση των μετόχων της Νίκας.