Μυτιληναίος: Στρατηγικές επενδύσεις στον τομέα βιώσιμης ανάπτυξης

Ο όμιλος ανακοίνωσε τη μετατροπή του Τομέα Έργων EPC – METKA σε ένα νέο, σύγχρονο και καινοτόμο Business Unit, το Sustainable Engineering Solutions (SES BU), σε αυτόνομη γενική διεύθυνση.

Τον μετασχηματισμό του Τομέα Έργων EPC – METKA σε ένα νέο, σύγχρονο και καινοτόμο Business Unit, το Sustainable Engineering Solutions (SES BU), σε αυτόνομη γενική διεύθυνση, ανακοίνωσε η εταιρεία Μυτιληναίος. 

Όπως τονίζει η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται ο εν λόγω τομέας, καθώς πέραν της κατασκευής θερμικών σταθμών και επιλεγμένων κατασκευαστικών έργων που παραδοσιακά εκτελεί, η δραστηριότητά του ενισχύεται με την δυναμική ανάπτυξη έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability). 

Ο εν λόγω τομέας αναλαμβάνει ενδεικτικά: 

  • διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, 
  • υβριδικά και off-grid ενεργειακά έργα, 
  • έργα ενεργειακής αναβάθμισης, 
  • εκτέλεση καινοτόμων first-of-kind ενεργειακών έργων (π.χ., έργα υδρογόνου). 

Παράλληλα η εταιρεία υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι «αντιλαμβανόμενη τις διεθνείς τάσεις, η MYTILINEOS προσαρμόζει τη μοναδική της τεχνογνωσία στις Λύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και παράλληλα σχεδιάζει: 

  1. Να συνεχίσει να αξιοποιεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην κατασκευή θερμικών μονάδων και να αναπτυχθεί περαιτέρω στο χώρο του Transmission & Distribution (T&D) και 
  2. Να αναπτυχθεί πολύ στοχευμένα στον χώρο των υποδομών, μέσω έργων ΣΔΙΤ και έργων που απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία, εν όψει και των μεγάλων έργων που έχουν προαναγγελθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο επανεκκίνησης της οικονομίας στην post Covid – 19 εποχή.  

Για τη βέλτιστη υποστήριξη του Στρατηγικού μας Πλάνου, προχωρούμε επιπλέον σε αλλαγές στην οργανωτική δομή με έμφαση σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: 

  • ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα, 
  • έμφαση στην βελτιστοποίηση του κόστους εκτέλεσης έργων, 
  • διάκριση αρμοδιοτήτων και παρακολούθηση απόδοσης (performance management), 
  • μεγιστοποίηση συνεργειών με τους υπόλοιπους Τομείς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (Μεταλλουργίας – Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου – Ανάπτυξης Ανανεώσιμων και Αποθηκευτικών Έργων Ενέργειας) και βέβαια με τις υπόλοιπες Γενικές Διευθύνσεις Υποστήριξης (Legal, Treasury, HR, Finance, Communication και M & A). 

Η MYTILINEOS, όπως άλλωστε έχει ορίσει και στην επιχειρηματική της αποστολή, δραστηριοποιείται στις τοπικές και διεθνείς αγορές, με ευρηματικότητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό για το περιβάλλον και την κοινωνία. Με τη συμβολή του νέου Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Sustainable Engineering Solutions, επιδιώκει να συνεχίσει να δημιουργεί αξία για τους μετόχους, τους εργαζόμενους, αλλά και για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Μείναμε ανοικτοί όταν πολλοί κατέβασαν τους διακόπτες

Δύσκολη χρονιά για τη χώρα προβλέπει ο Ευ. Μυτιληναίος αλλά τονίζει ότι μπορεί να δούμε μεγάλη ανάκαμψη και η Ελλάδα να μπει σε άλλη εποχή. Μέρισμα 0,36 ευρώ προτείνει η διοίκηση του ομίλου.