ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επεκτείνει το δίκτυο στην Ελλάδα η JYSK παρά την πανδημία

Η δανέζικη αλυσίδα επίπλων Jysk εγκαινίασε το 35ο κατάστημά της στην Ελλάδα και εφαρμόζει το σχέδιο για άνοιγμα οκτώ νέων καταστημάτων φέτος. Έχει παρουσία σε 51 χώρες και τζίρο 3,79 δισ. ευρώ.

Σταθερά επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων της η δανέζικη αλυσίδα επίπλων Jysk και το τρέχον έτος στην χώρα μας, με στόχο να λειτουργεί 40 καταστήματα μέχρι το τέλος του 2020, πέντε χρόνια αφότου εισήλθε στην Ελλάδα. Πριν λίγο καιρό εγκαινίασε το 35ο σημείο πώλησης, στο Χαλάνδρι, παραμένοντας εντός σχεδίου για επέκταση του δικτύου της κατά 8 σημεία την τρέχουσα χρήση, που ολοκληρώνεται στο τέλος του Αυγούστου. 

Παρά την καθυστέρηση που δημιούργησε η πανδημία και το lockdown, η Jysk διαβλέπει προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, επιλέγοντας να διαθέτει παρουσία εντός του αστικού ιστού, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στους πελάτες της και ανταγωνιστικές τιμές. Έτσι, για το επόμενο έτος προβλέπεται το άνοιγμα συνολικά 10 νέων σημείων πώλησης, με απώτερο σκοπό «το σκανδιναβικό design να φτάσει σε όλους τους μεγάλους δήμους και πόλεις της Ελλάδας», σύμφωνα με τα λεγόμενα του country manager Jysk, Ελλάδας και Ουγγαρίας, Sandor Szimeiszter

Σημειώνεται ότι η εταιρεία στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 57,6% την περσινή χρήση, με τον τζίρο της να διαμορφώνεται σε 20,4 εκατ ευρώ, έναντι 32,1 εκατ ευρώ που ήταν το προηγούμενο έτος, ενώ οι ζημιές της σε επίπεδο προ φόρων μειώθηκαν κατά 39,6%, στα 1,24 εκατ ευρώ, πέρσι, έναντι 2,05 εκατ ευρώ την προηγούμενη χρήση. Στόχο για την επόμενη χρήση είναι η περαιτέρω αύξηση του τζίρου κατά 40% αλλά και η λειτουργία ενός ανταγωνιστικού ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η Jysk είναι μία διεθνής αλυσίδα καταστημάτων επίπλων κι οικιακού εξοπλισμού, με παρουσία σε 51 χώρες με 2.900 σημεία. Ο ετήσιος τζίρος της αγγίζει τα 3,79 δισ ευρώ, ενώ αποτελεί μέρος του Lars Larsen Group, με πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 4 δισ ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

JYSK: Ανάπτυξη με οκτώ νέα καταστήματα, έφτασε ήδη στο break-even

Επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα η δανέζικη εταιρεία επίπλων και δίνει έμφαση στα νησιά. Σημαντική αύξηση τζίρου στη χρήση που έληξε τον Αύγουστο, ενώ μέσα σε μια πενταετία λειτουργίας εξαλείφθηκαν οι ζημιές.
COCO-MAT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμφαση στην αγορά λιανικής και διατήρηση δυνάμεων οι βασικοί στόχοι της Cocomat

Σε δεύτερο πλάνο η δραστηριότητα business to business και hoteling. Η εταιρία σημείωσε υπερδιπλασιασμό ηλεκτρονικών πωλήσεων ωστόσο περίπου το 20% του τζίρου της προέρχεται από τα ξενοδοχεία.
Papoutsanis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Εξαγωγές στο 62% του τζίρου, leader σε προϊόντα ξενοδοχείου

Για τη στρατηγική της ιστορικής εταιρείας μιλά στο Business Daily η διευθύντρια Μάρκετινγκ, Ειρήνη Χατζηιωακειμίδου, Καινοτομία στον χώρο των καλλυντικών με τη σειρά Aromatics, που έχει σύνθεση 100% vegan.