ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γεωργιάδης για «Βαρβαρέσος»: «Κάναμε το καθήκον μας»

Συνάντηση με την Αναστασία Βαρβαρέσου και τον Αργύρη Σαρρίδη, με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας της «Βαρβαρέσος» με τους πιστωτές της είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, με την Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Βαρβαρέσος Ευρωπαϊκά Νηματουργεία», κ. Αναστασία Βαρβαρέσου και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Αργύρη Σαρρίδη, με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας της εταιρείας με τους πιστωτές της.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: 
«Το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έκανε τίποτα άλλο παρά το καθήκον του. Τον διαμεσολαβητικό ρόλο για να ολοκληρωθεί μια συμφωνία την οποία όλοι ήθελαν, αλλά καθυστερούσε να γίνει. Και οι συμφωνίες δεν είναι σημαντικό μόνο να γίνονται, αλλά να γίνονται και στον κατάλληλο χρόνο. Γιατί όταν γίνονται μετά, δεν έχει καμία σημασία. Επισκέφτηκα ο ίδιος το εργοστάσιο, συνάντησα μια οικογένεια που βάζει δικά της λεφτά και δικό της κόπο και που κάνει πολύ μεγάλες εξαγωγές. Εύχομαι λοιπόν από σήμερα να ξεκινήσουν μία νέα πορεία, να διπλασιάσουν τις εξαγωγές και να έχουν λαμπρό μέλλον».

Από την πλευρά της, η κ. Βαρβαρέσου είπε:
«Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό για τη βοήθειά του. Πράγματι μας στήριξε σε αυτή την πορεία που έχουμε επιλέξει. Ειλικρινά, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ». 

Τέλος, ο κ. Σαρρίδης σημείωσε: 
«Ευχαριστούμε τον Υπουργό γιατί έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για συμφωνία με τις τράπεζες. Θα αποδείξουμε στην πράξη ότι άξιζε η εμπιστοσύνη που μας έδειξε». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μειωμένα τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου για την Βαρβαρέσσος

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 διαμορφώθηκε σε 6,1 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 27%, λόγω καθυστέρησης χρηματοδότησης του εγκεκριμένου επιχειρηματικού  σχεδίου της από τις Τράπεζες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Να μην διανείμει μέρισμα για το 2020 αποφάσισε η Βαρβαρέσσος

Οι μέτοχοι της Βαρβαρέσσος, εκτός από την μη διανομή μερίσματος για το 2020 αποφάσισαν και για την λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική θέση και ρευστότητα της εταιρείας.