ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:33:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή παλαιών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Μετά από 7 χρόνια, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή περίπου 2.800 μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος κατά της μεταβίβασής του στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε την αίτηση περίπου 2.800 παλαιών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, οι οποίοι στρέφονταν κατά της μεταβίβασής του στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος.

Το έτος 2012, οι 2.800 μέτοχοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 2124/Β9 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όπως και η απόφαση της επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών στοιχείων, τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο Νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι ζητούσαν να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος με το οποίο εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα για: 1) την βιωσιμότητα του Τ.Τ., 2) την σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (Νέο Τ.Τ. Ελλάδος), 3) το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ, 4) την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και 5) τον ορισμό των μελών του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του Νέου Τ.Τ.

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1248/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των μετόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το Δ΄ τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των περίπου 2.800 μετόχων, εκείνοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν εκ νέου στο ΣτΕ και να διεκδικήσουν αποζημίωση, περίπου 5.000 ευρώ ο καθένας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

online shopping-agores-ilektroniko emmporio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένωση Τραπεζών: Τι ισχύει για την ασφάλεια πληρωμών στο διαδίκτυο

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών από τον προηγούμενο μήνα έχει τεθεί σε εφαρμογή η ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη, την οποία πραγματοποιούν όλες οι τράπεζες - μέλη της.