ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή παλαιών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Μετά από 7 χρόνια, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή περίπου 2.800 μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος κατά της μεταβίβασής του στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε την αίτηση περίπου 2.800 παλαιών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, οι οποίοι στρέφονταν κατά της μεταβίβασής του στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος.

Το έτος 2012, οι 2.800 μέτοχοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 2124/Β9 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όπως και η απόφαση της επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών στοιχείων, τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο Νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι ζητούσαν να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος με το οποίο εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα για: 1) την βιωσιμότητα του Τ.Τ., 2) την σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (Νέο Τ.Τ. Ελλάδος), 3) το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ, 4) την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και 5) τον ορισμό των μελών του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του Νέου Τ.Τ.

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1248/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των μετόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το Δ΄ τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των περίπου 2.800 μετόχων, εκείνοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν εκ νέου στο ΣτΕ και να διεκδικήσουν αποζημίωση, περίπου 5.000 ευρώ ο καθένας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αναίρεση αθώωσης για τα δάνεια ζητά ο Άρειος Πάγος

Η υπόθεση θα εισαχθεί στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί τελικά εάν θα αναιρέσει την εφετειακή απόφαση κατά το σκέλος που αφορά την απιστία και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Οι πέντε τομείς που θα προσελκύσουν επενδύσεις 30 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το αναδυόμενο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η συνολική αύξηση των επενδύσεων επαρκεί για να καλυφθεί σχεδόν το επενδυτικό κενό ύψους 94 δισ. ευρώ κεφαλαιακού αποθέματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: 300 νέες θέσεις εργασίας το 2022 κυρίως στην τεχνολογία

Η Chief Human Resources Officer της Alpha Bank Φραγκίσκη Μελίσσα σημείωσε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας που εντάσσει στις λειτουργίες της τεχνολογίες αιχμής και τεχνητής νοημοσύνης.