Φώτο: Shutterstock

Δανειακή σύμβαση 160 εκατ. ευρώ με την EBRD υπέγραψε η ΔΕΗ

Ανακοίνωσε την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την EBRD η ΔΕΗ. Η χρηματοδότηση διάρκειας 2 ετών, χωρίς εξασφαλίσεις είναι για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ύψους 160 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), διάρκειας δύο ετών και χωρίς εξασφαλίσεις, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. 

Όπως αναφέρει η Επιχείριση «η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ενέκριναν χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. ευρώ, διάρκειας 2 ετών, χωρίς εξασφαλίσεις για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η χρηματοδότηση αυτή παρέχεται στο πλαίσιο του προγράμματος της EBRD για την υποστήριξη έργων υποδομών ζωτικής σημασίας και αποτελεί την έναρξη μίας πολύτιμης συνεργασίας με την τράπεζα.

Η EBRD προωθεί την μείωση εξάρτησης του ενεργειακού τομέα από τον άνθρακα (decarbonisation), όπου η ΔΕΗ, με το φιλόδοξο πρόγραμμά της για απολιγνιτιποίηση είναι πρωτοπόρος στις περιοχές που δραστηριοποιείται η EBRD».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ