ΓΔ: 2282.86 -0.07% Τζίρος: 33.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:22:43
Φώτο: ΑΠΕ

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Forthnet από την DG Comp

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του Κανονισμού Συγκεντρώσεων της ΕΕ, την προτεινόμενη εξαγορά της Εταιρείας από την United Group Β.V.

Το πράσινο φως για την εξαγορά της Forthnet από την United Group, έδωσε η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι «ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγχωνεύσεων της ΕΕ, την εξαγορά της εταιρείας "Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών και Τηλεματικών Εφαρμογών Α.Ε." (γνωστή με τον διακριτικό τίτλο "Forthnet") της Ελλάδας από την United Group B.V. των Κάτω Χωρών».

Η Forthnet Α.Ε., σε συνέχεια της από 29.5.2020 ανακοίνωσής της σχετικά με την Συναλλαγή, όπως αυτή ορίζεται στην ανωτέρω ανακοίνωση, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αναρτήθηκε στην  ιστοσελίδα της την 14.8.2020 (https://ec.europa.eu/greece/news/20200814_01_el), η Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του Κανονισμού Συγκεντρώσεων της ΕΕ, την προτεινόμενη εξαγορά της Εταιρείας από την United Group Β.V.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη ΕΕ: Επαφές Σχοινά-Βέρχελι για αφθώδη πυρετό στην Ελλάδα

Ο Επίτροπος Υγείας ΕΕ Όλιβερ Βέρχελι εξέφρασε τη στήριξη της Κομισιόν στις ενέργειες της Ελλάδας για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο και ζήτησε αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από τις ελληνικές αρχές.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Σταθερές οι προμήθειες πετρελαίου, ανησυχία για καύσιμα αεροσκαφών

Η Κομισιόν διαψεύδει φήμες για άμεση έλλειψη καυσίμων στην ΕΕ, τονίζοντας ότι κύρια ανησυχία αποτελεί η επάρκεια καυσίμων αεροσκαφών, καθώς τα διυλιστήρια καλύπτουν το 70% της ζήτησης και το υπόλοιπο βασίζεται σε εισαγωγές.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωβουλευτές: Μεταρρυθμίσεις στην Ουγγαρία πριν αποδεσμευτούν τα κονδύλια

Ευρωβουλευτές ζήτησαν από την Κομισιόν να μην αποδεσμεύσει τα παγωμένα κονδύλια προς Ουγγαρία χωρίς σαφείς μεταρρυθμίσεις από τον νέο πρωθυπουργό, παρά την πρόθεση για ταχείας αποδέσμευση μετά την ήττα Όρμπαν.
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤ: Θέλει χαλάρωση κανόνων για διασυνοριακές μεταφορές κεφαλαίων τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτείνει αλλαγές που θα επιτρέψουν τη μεταφορά έως 230 δισ. ευρώ εντός τραπεζικών ομίλων, ενισχύοντας τη ρευστότητα και τη διασυνοριακή λειτουργία στην ΕΕ.
Άνδρας σε συνεδρίαση ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Ο Πούτιν χάνει τον «Δούρειο Ίππο» του μετά την ήττα Όρμπαν

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό δήλωσε πως ο Πούτιν χάνει τον Δούρειο Ίππο του στην ΕΕ μετά την ήττα Όρμπαν και κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό, Πέτερ Μαγιάρ, να άρει το βέτο της Ουγγαρίας προς βοήθεια στην Ουκρανία.