Στον δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good για δεύτερη χρονιά η Mytilinaios

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, η ελληνική εταιρεία με συνολική επίδοση ESG: 4,1 με άριστα το 5, κατάφερε να πετύχει βαθμολογία μεγαλύτερη από το 92% των αξιολογημένων εταιρειών. 

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η MYTILINAIOS εντάσσεται στον δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good (Emerging Index), όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του. 

Σημειώνεται ότι ο επίσημος αυτός δείκτης στοχεύει στην προώθηση επενδύσεων των εισηγμένων εταιρειών, οι οποίες θα έχουν σημαντική συνεισφορά στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην διακυβέρνηση. Η εταιρεία διατηρεί την παρουσία της στον δείκτη μετά από σχετική ανεξάρτητη αξιολόγηση που έλαβε, τον Ιούνιο 2020, από τον Διεθνή Οργανισμό FTSE.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, η ελληνική εταιρεία με συνολική επίδοση ESG: 4,1 (2019:3,9) με άριστα το 5, κατάφερε να πετύχει βαθμολογία μεγαλύτερη από το 92% των αξιολογημένων εταιρειών στον τομέα των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Στον συγκεκριμένο δείκτη περιλαμβάνονται περισσότερες από 540 επιχειρήσεις από 24 αναπτυσσόμενες αγορές. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η παρουσία της MYTILINEOS σε ολοένα και περισσότερους διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης (https://www.mytilineos.gr/el-gr/participation-in-socially-responsible-investment/details) αποτελεί αναγνώριση τόσο των σημαντικών πρωτοβουλιών της εταιρείας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όσο και της δέσμευσης της διοίκησής της για τη διασφάλιση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην επιχειρηματική της λειτουργία.

Η σειρά δεικτών FTSE4Good έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την FTSE Russell, που εξειδικεύεται στις εκτιμήσεις των επιδόσεων των εταιρειών με τις καλύτερες πρακτικές παγκοσμίως σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, και διακυβέρνησης (ESG).
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοντά στα περυσινά επίπεδα η λειτουργική κερδοφορία της Mytilineos

Η Mytilineos στοχεύει να αυξήσει τη συνολική παραγωγή αλουμινίου κατά 33% το ερχόμενο έτος, «πολύ καλές» για το 2021 οι προοπτικές για τον τομέα μεταλλουργίας, τονίζει στο Bloomberg ο οικονομικός διευθυντής, Γιάννης Καλαφατάς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pantelakis Sec.: Εντός των προσδοκιών τα αποτελέσματα της MYTILINEOS

Οι τομείς της ενέργειας και του φυσικού αερίου παρέμειναν ισχυροί στο εννεάμηνο, σημειώνει report της Pantelakis Securities, ενώ ξεπεράστηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο οι πιέσεις στις τιμές αλουμινίου και αλουμίνας.