Φωτο: Shutterstock

Temasek: Συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικής συμμετοχής στην Rivulis

Το χαρτοφυλάκιο της Temasek δίνει έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη, κάτι το οποίο βρίσκεται στον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της Rivulis.

Συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικής συμμετοχής στην Rivulis υπέγραψε η Temasek, με την απόκτηση να υπόκειται σε όλες τις απαραίτητες κρατικές άδειες και να αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020

Η Temasek, η οποία ιδρύθηκε το 1974, είναι ένας παγκόσμιος όμιλος επενδύσεων με έδρα στη Σιγκαπούρη και καθαρή αξία χαρτοφυλακίου 214 δισεκατομμύρια δολάρια. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις στον αγροτικό κλάδο, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη κάτι το οποίο βρίσκεται στον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της Rivulis.

Η Rivulis είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην μικροάρδευση εφαρμόζοντας λύσεις έξυπνης άρδευσης και στάγδην άρδευσης για να βοηθήσει τους καλλιεργητές να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις και ποιότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων και των φυσικών πόρων. Με την πλέον ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, η Rivulis ηγείται της υιοθέτησης της μικροάρδευσης παγκοσμίως. Με 2.000 εργαζομένους, 16 εργοστάσια σε 14 χώρες, 3 Κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης σε καίριες αγροτικές περιοχές και 5 Κέντρα Σχεδιασμού παγκοσμίως, η Rivulis έχει επεκτείνει ραγδαία την πρόσβαση της στην αγορά και στους ανά τον κόσμο καλλιεργητές. Η Rivulis αντιπροσωπεύει την επιτυχημένη ενσωμάτωση τεσσάρων κορυφαίων πρωτοπόρων του κλάδου: της Plastro, της T-Systems, της Roberts Irrigation και της Eurodrip. 

Ο Richard Klapholz, CEO της Rivulis, σχολίασε: «Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζουμε την Temasek σαν βασικό μας μέτοχο. Πρόκειται για έναν επενδυτή με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, που επικεντρώνεται σε επενδύσεις οι οποίες αφορούν σε παγκόσμιες προκλήσεις αειφορίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η μικροάρδευση είναι μια πρωτοπόρα τεχνολογία που προσφέρει τη μόνη βιώσιμη λύση για τη λειψυδρία και την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν για την διατροφική αλυσίδα παγκοσμίως».

Ο Gillon Beck, απερχόμενος πρόεδρος της Rivulis, και Senior Partner της FIMI Opportunity Funds, δήλωσε: «Η επένδυση της Temasek αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Rivulis. Είμαστε περήφανοι για όσα έχει καταφέρει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Το Διοικητικό Συμβούλιο, μαζί με τη διοικητική ομάδα έκαναν απίστευτη δουλειά στο να αλλάξουν την εταιρεία. Η ομάδα αυτή έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να δημιουργήσει ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο brand, να επιτύχει ταχύτατη ανάπτυξη, να επεκταθεί σε νέες γεωγραφικές περιοχές και ταυτόχρονα να καινοτομεί με νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το νέο κεφάλαιο της εταιρείας. Ευχαριστούμε πολύ τη  διοικητική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους για τις τεράστιες και αδιάκοπες προσπάθειές τους και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθέτηση πληρωμής από την MLS και στο κουπόνι του τρίτου ομολόγου

Η εταιρεία, επικαλούμενη την πανδημία, έχει ήδη ανακοινώσει την αθέτηση πληρωμής δυο εταιρικών ομολόγων, οδηγώντας ομολογιούχους και μετόχους στην κατάθεση μηνύσεων κατά του Γ. Καματάκη.