Σημαντική ανάπτυξη του 1ου R+D Hub της TeamViewer στα Ιωάννινα

Ο αριθμός των υπαλλήλων στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στα Ιωάννινα έχει διπλασιαστεί από τον Ιανουάριο 2020 που ξεκίνησε τη λειτουργία του.

To στόχο της TeamViewer για επιπλέον προώθηση της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες και προιόντα που θα εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες πελατών, ενισχύει το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται γεωγραφικά σε περισσότερα μέρη στον κόσμο. 

Το Hub στα Ιωάννινα έχει δείξει εντυπωσιακή ανάπτυξη από την αρχή του χρόνου: 

  • Ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2020 με 18 υπαλλήλους και ήδη έχει φτάσει τους 41 με στόχο να φτάσει τους 45 μέχρι τέλος του χρόνου 
  • Οι 40 από τους 41 υπαλλήλους είναι Έλληνες
  • Οι υπάλληλοι είναι μεταξύ 20 και 40 ετών
  • Μακροπρόθεσμα ο στόχος είναι το κέντρο να απασχολεί 150 εργαζόμενους
  • Από τους 38 εργαζόμενους, οι 10 είναι γυναίκες (26%). Για το μέλλον η TeamViewer προσδοκεί να προσλάβει ακόμα περισσότερες εξειδικευμένες και ταλαντούχες γυναίκες. 
  • Το κέντρο διαθέτει 8 Senior Developers (Q&A, UI&UX Seniors)
  • Aυτή τη στιγμή οι προγραμματιστές δουλεύουν σε 2 υπάρχοντα προγράμματα της TeamViewer (Blizz & TeamViewer Core)

Το βασικό πρόγραμμα της TeamViewer προσφέρει απομακρυσμένη και ασφαλή πρόσβαση σε υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα ανεξαρτήτου τοποθεσίας. Το TeamViewer Blizz είναι ένα video conferencing εργαλειο που συνδέει τους συμμετέχοντες μέσα από video, φωνή, instant chat messaging και screen sharing. «Ως μία εταιρία τεχνολογίας, είναι στο DNA μας να καινοτομούμε και να εργαζόμαστε πάνω σε αναθαθμίσεις των προιόντων μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Ετσι συνεχώς εξετάζουμε τρόπους αναβάθμισης των λύσεών μας», αναφέρει ο Philipp Deutscher, Director IT & Software Development και υπεύθυνος για το Hub στα Ιωάννινα.  

Καταλήγοντας, ο Phillipp Deautcher αναφέρει: «Η TeamViewer απέδειξε ότι η επένδυση για το νέο μας κέντρο στα Ιωάννινα ήταν σε σωστή βάση. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και ευτυχώς μέχρι στιγμής όλοι οι υπάλληλοί μας είναι ταλέντα!   To Κέντρο δουλεύει στενά με τα πανεπιστήμια στα Ιωάννινα. Παίρνει μέρος στις ημέρες καριέρας και προσλαμβάνει φοιτητές για πρακτική. Αλλά στο μέλλον στοχεύουμε να συνεργαστούμε πιο στενά προσλαμβάνοντας υψηλού επιπέδου στελέχη ΙΤ ώστε να τους δώσουμε μια μοναδική ευκαιρία να εργαστούν στην πόλη τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μην στοχοποιείτε την εστίαση», τονίζει το σωματείο του κλάδου

Ενόχληση για τις δηλώσεις Τσιόδρα - Χαρδαλιά εκφράζουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, υπογραμμίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα προστασίας.