Φωτο: ΑΠΕ

Στο Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ το 18,99% της Viohalco, μεταβίβαση από Ευ. Στασινόπουλο

Το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο κ. Ιπποκράτης Ιωάννης Στασινόπουλος ανέρχεται στο 23,65% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Viohalco.

To 18,99% των μετοχών της Viohalco απέκτησε το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ), κατόπιν διάθεσης του ποσοστού αυτού από τον Ευάγγελο Στασινόπουλο. 

Πλέον, η συμμετοχή του κ. Στασινόπουλου διαμορφώνεται στο 23,47%. 

Αναλυτικά, η Viohalco έλαβε δύο γνωστοποιήσεις σημαντικών συμμετοχών που αναφέρουν ότι:

(α) το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου του κ. Ευάγγελου Στασινόπουλου στη Viohalco κατήλθε του ορίου 25% (ήτοι 23,47% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Viohalco) κατόπιν διάθεσης του 18,99% των μετοχών της Viohalco που κατείχε,

(β) το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ) απέκτησε το 18,99% των μετοχών της Viohalco συνεπεία της ως άνω διάθεσης των μετοχών από τον κ. Ευάγγελο Στασινόπουλο, και

(γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ΚΙΚΠΕ χορήγησε στον κ. Ιπποκράτη Ιωάννη Στασινόπουλο, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, την αποκλειστική εξουσία, ενεργώντας εξ ονόματος και για λογαριασμό του Ιδρύματος ΚΙΚΠΕ, να ασκεί κατά την κρίση του τα δικαιώματα ψήφου που συνδέονται με τις μετοχές της Viohalco που κατέχει το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ. Κατά συνέπεια, αυτά τα δικαιώματα ψήφου αθροίζονται με τα δικαιώματα ψήφου που ήδη κατέχει ο κ. Ιπποκράτης Ιωάννης Στασινόπουλος στο όνομά του (4,66% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Viohalco). Συνολικά, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου του ανέρχεται στο 23,65% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Viohalco.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Viohalco.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση του Ομίλου Viochalco λόγω πανδημίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αναβολή της γενικής συνέλευσης των μετόχων είναι η επιλογή, η οποία εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των μετόχων, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών για τον όμιλο Viochalco στο α' εξάμηνο

Τα κέρδη περιορίστηκαν στα 17 εκατ. ευρώ έναντι 45,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018 μείωση που αποδίδεται στις διακυμάνσεις των τιμών των μετάλλων και την παγκόσμια επιβράδυνση της βιομηχανίας χάλυβα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναστολή εργασιών στην Πίνδος λόγω κορονοϊού

Η Πίνδος σε ανακοίνωση της τονίζει πως το κλείσιμο της μονάδας γίνεται προληπτικά έπειτα από την εμφάνιση 4 ασυμπτωματικών κρουσμάτων σε εργαζομένους. Διασφαλισμένη η τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας.