ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Yπουργείο Ανάπτυξης

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων τεχνολογίας

Η επιχείρηση δεν παρέδωσε τα προϊόντα ούτε επέστρεψε τα καταβληθέντα ποσά στους καταναλωτές, όπως προβλέπει η οικεία νομοθεσία. 

Xρηματικό πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ για υιοθέτηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών κατά την εξ αποστάσεως πώληση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ιδίως συσκευών κινητής τηλεφωνίας, επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε βάρος του ηλεκτρονικού καταστήματος «GF Eelectronics Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία». 

Μετά την υποβολή πλήθους καταγγελιών καταναλωτών για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, προέκυψε πως η επιχείρηση δεν παρέδωσε τα προϊόντα ούτε επέστρεψε τα καταβληθέντα ποσά στους καταναλωτές, όπως προβλέπει η οικεία νομοθεσία. 
 
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου και σε περίπτωση που εντοπίσουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές κατά τη συναλλαγή τους με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, να ενημερώνουν σχετικώς την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή στη γραμμή καταναλωτή 1520, για εξέταση ενδεχόμενης επιβολής κυρώσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιομηχανία Πλαστικών Θράκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες απλές διαδικασίες εκσυγχρονισμού για μεταποιητικές δραστηριότητες

Το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στη μείωση γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με τροποποιήσεις στην αδειοδότηση μεταποιητικών δραστηριοτήτων, υιοθετώντας προτάσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος στο ΠΑΣΟΚ: Ψηφίστε το νομοσχέδιο, μην παραπλανείτε

Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για καταναλωτικά και επισκευαστικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ως 100.000€, θέτοντας πλαφόν στο υπόλοιπο δανείου μεταξύ 30%-50% του αρχικού ποσού, υπερβαίνοντας τις κοινοτικές οδηγίες.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση παρουσιάζει ευρωπαϊκή οδηγία ως πρωτοβουλία

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει ως εθνική πρωτοβουλία ευρωπαϊκή οδηγία για το πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια, ενώ η κυβέρνηση συνήθως περιορίζει το εύρος των οδηγιών και καθυστερεί την εφαρμογή τους.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Τέλος σε κρυφές χρεώσεις και πανωτόκια στα δάνεια

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε τις βασικές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για την καταναλωτική πίστη, με στόχο διαφάνεια, τέλος στα ψιλά γράμματα και πλαφόν στις προσαυξήσεις.
Δάνειο και διαπραγμάτευση επιχειρηματιών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς το πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες δόσεις

Γιατί η σχεδιαζόμενη ρύθμιση της κυβέρνησης για την επιβολή πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις στις μηνιαίες δόσεις, περιορίζοντας τη διάρκεια αποπληρωμής και δυσκολεύοντας την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τέλος στα «ψηλά γράμματα» για τα δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ

Ο πρωθυπουργός σε σημερινή του ανάρτησή στο Facebook προανήγγειλε νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών που μεταξύ άλλων προβλέπει αποπληρωμή καταναλωτικού δανείου έως 30%–50% πάνω από το αρχικό ποσό.