Φώτο: Yπουργείο Ανάπτυξης

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων τεχνολογίας

Η επιχείρηση δεν παρέδωσε τα προϊόντα ούτε επέστρεψε τα καταβληθέντα ποσά στους καταναλωτές, όπως προβλέπει η οικεία νομοθεσία. 

Xρηματικό πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ για υιοθέτηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών κατά την εξ αποστάσεως πώληση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ιδίως συσκευών κινητής τηλεφωνίας, επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε βάρος του ηλεκτρονικού καταστήματος «GF Eelectronics Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία». 

Μετά την υποβολή πλήθους καταγγελιών καταναλωτών για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, προέκυψε πως η επιχείρηση δεν παρέδωσε τα προϊόντα ούτε επέστρεψε τα καταβληθέντα ποσά στους καταναλωτές, όπως προβλέπει η οικεία νομοθεσία. 
 
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου και σε περίπτωση που εντοπίσουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές κατά τη συναλλαγή τους με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, να ενημερώνουν σχετικώς την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή στη γραμμή καταναλωτή 1520, για εξέταση ενδεχόμενης επιβολής κυρώσεων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην ΟNEX το 51% των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση

Οι μέτοχοι των ναυπηγείων Ελευσίνας συμφώνησαν σήμερα για τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών στην ΟNEX ώστε να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας με αμερικανικά κεφάλαια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόστιμα «φωτιά» από Δευτέρα αν δεν τηρούνται τα μέτρα: Από 150 ως 100.000 ευρώ

Βαριές «καμπάνες» περιμένουν από Δευτέρα καταναλωτές και επιχειρήσεις που θα παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.