ΓΔ: 953.78 0.22% Τζίρος: 26.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:43:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Eurobank: Γιατί ξεπέρασε τους στόχους η συμμετοχή στην εθελούσια

Περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή, ενώ ο στόχος ήταν να αποχωρήσουν έως 700. Η ηλικιακή στόχευση και οι ικανοποιητικοί όροι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος.

Ξεπέρασε το στόχο που είχε θέσει η διοίκηση της Eurobank η συμμετοχή των εργαζομένων στο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης. Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, στο πρόγραμμα συμμετείχαν περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι της Eurobank, ενώ στόχος της διοίκησης ήταν η αποχώρηση, μέσω του προγράμματος, 500 έως 700 ατόμων.

Από τους συμμετέχοντες εργαζόμενους, περίπου 50% ήταν γυναίκες και 50% άντρες, ενώ το 45% προτίμησε το εφάπαξ και το 55% τις επιλογές αναγκαστικής άδειας για τα ένσημα τους ή την ομαλή επανένταξη στην αγορά εργασίας. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 50 έτη.

Σημειώνεται ότι στο τέλος Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην τράπεζα στην Ελλάδα ανήλθαν στους 7.487 εργαζόμενους και μέσω του προγράμματος θα αποχωρήσουν περισσότεροι του 10% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού.

Το όφελος για την τράπεζα, από την αποχώρηση των εργαζομένων, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Δυο ήταν τα σημεία που ξεχώρισαν το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης της τράπεζας, που ανακοινώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, από άλλα που προηγήθηκαν: απευθυνόταν και σε εργαζομένους ηλικίας 40 – 45 ετών, ενώ το δεύτερο σημείο ήταν οι γενναιόδωροι όροι, σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα και οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές το μέγεθος και η στόχευση του προγράμματος εντάσσονταν στον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης για τον ριζικό μετασχηματισμό της τράπεζας και την προσαρμογή της Eurobank στις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ολοταχώς σε μονοψήφιο δείκτη NPE, υψηλοί στόχοι για τα κέρδη

Μικρές απώλειες από την πανδημία με νέα «κόκκινα» δάνεια 0,9 δισ. φέτος προβλέπει ο Φ. Καραβίας, ενώ δρομολογείται η τιτλοποίηση "Mexico" των 3,3 δισ. ευρώ. Στόχος η διψήφια απόδοση κεφαλαίων από το 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Επιταχυντής αλλαγών για τις τράπεζες η πανδημία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία και παράλληλα φροντίζει να «καθαρίσει» τους ισολογισμούς του από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επικεφαλής των τραπεζών για οικονομία, «κόκκινα» δάνεια

Οι τράπεζες υποστηρίζουν την οικονομία με νέα δάνεια, ενώ τα μέτρα στήριξης θα περιορίσουν την ύφεση. Αποφεύχθηκε ως τώρα η αύξηση των «κόκκινων» δανείων. Τι είπαν στους αναλυτές Μυλωνάς, Ψάλτης και Καραβίας.