ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Mls

Στη Δικαιοσύνη κατά της MLS προσφεύγει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών

Καταθέτει άμεσα αγωγές αποζημίωσης, σε συνέχεια της αδυναμίας της MLS να καταβάλλει το κουπόνι 53.000 ευρώ του ομολόγου ΜΛΣ 01.

Την άμεση κατάθεση αγωγών αποζημίωσης από μέτοχους/ομολογιούχους μέλη της, κατά της ΜLS, της διοίκησης και των μεγαλομετόχων της καθώς και κατά των Ορκωτών ελεγκτών της, ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών. 
 
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, η εξέλιξη αυτή κατέστη μονόδρομος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αδυναμία της MLS να καταβάλλει το κουπόνι 53.000 ευρώ του ομολόγου ΜΛΣ 01 όσο και της διαφαινόμενης αδυναμίας δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων 2019.
 
«Δυστυχώς οι ομοιότητες με την Folli Follie είναι πλέον παρά πολλές, με κυριότερη την προκλητική απόκρυψη ουσιωδών πληροφοριών από τους επενδυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Παράλληλα, θέτει τρία ερωτήματα σχετικά με τους χειρισμούς της MLS. Συγκεκριμένα: 
 
«Ερώτημα 1ο: Για ποιό λόγο η διοίκηση της MLS επέλεξε να υπεκφεύγει επί 5 μήνες μετά την ανακοίνωση της Ε.Κ. για την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της, και δεν είχε από τότε αποκαλύψει την πλήρη έκταση των προβλημάτων της, ώστε να συζητηθεί με διαφάνεια η πιθανότητα αναδιάρθρωσης της;
Ερώτημα 2ο: Μετά την προαναφερόμενη επί πολλούς μήνες απόκρυψη στοιχείων, πως μπορεί να γίνει πιστευτός ο CΕΟ κ. Γεωργιάδης, όταν δηλώνει ότι η αναδιάρθρωση δεν θα περιλαμβάνει κούρεμα των ομολογιούχων;
Ερώτημα 3ο: Ποιος θα είναι ο υπεύθυνος αν διαπιστωθεί τους επόμενους μήνες ότι η εταιρεία δεν έχει επαρκή περιουσιακά στοιχεία για να καλύψει τους πιστωτές της, αλλά παρόλ' αυτά  είχε καταφέρει να πείσει τους δικαστές κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των μελών μας, μόλις πριν 2 μήνες, ότι δεν συνέτρεχε λόγος συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσία της καθώς δεν υπήρχαν τότε αποδείξεις για άμεση δυσμενή μεταβολή των στοιχείων της εταιρείας; ».

Τέλος, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών καλεί όλους τους μετόχους και τους ομολογιούχους, που έχουν ζημιωθεί από αυτό το νέο εξελισσόμενο οικονομικό σκάνδαλο, όπως το χαρακτηρίζει, να συμμετέχουν μαζικά, προκειμένου να διεκδικήσουν την πλήρη αποζημίωσή τους είτε από τους μεγαλομετόχους, είτε από την εταιρεία, είτε από τους Ορκωτούς ελεγκτές, είτε ακόμη και από τις Αναδόχους των Ομολόγων. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι απαντά η MLS στη νέα επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η μη έγκαιρη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του 2019 και της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης που έληξε τον Ιούνιο του 2020, οφείλεται στην πανδημία, υποστηρίζει μεταξύ άλλων η MLS.
MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομαδικές αγωγές αποζημίωσης για την MLS από την Ένωση Επενδυτών

Να διεκδικήσουν δικαστικά την αποζημίωσή τους καλεί μετόχους και ομολογιούχους η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, τονίζοντας ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει πλέον αθετήσει την πληρωμή όλων των ομολόγων της.