Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου Talasol από τη Mytilineos

Η σύμβαση υπεγράφη με την Talasol Solar SLU στις 18 Ιουνίου 2018 και η προκήρυξη ανάθεσης εκδόθηκε στις 30 Απριλίου 2019. Έτοιμη να συνδεθεί σε δίκτυο τάσης 400kV η φωτοβολταϊκή μονάδα.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 300MW στον δήμο Talaván στο Cáceres της Ισπανίας («έργο Talasol»), όπως ανακοίνωσε ο Mytilineos.

Η σύμβαση υπεγράφη με την Talasol Solar SLU στις 18 Ιουνίου 2018 και η προκήρυξη ανάθεσης εκδόθηκε στις 30 Απριλίου 2019.

Μετά από περίπου 17 μήνες και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, η φωτοβολταϊκή μονάδα είναι πλέον έτοιμη να συνδεθεί σε δίκτυο τάσης 400kV.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιελάμβανε τον σχεδιασμό, την προμήθεια του εξοπλισμού και την κατασκευή (EPC) του έργου, καθώς και των βοηθητικών εγκαταστάσεων για την έγχυση ισχύος στο δίκτυο, μεταξύ των οποίων ένας υποσταθμός ανύψωσης τάσεως στα 400 kV, μία γραμμή διασύνδεσης υψηλής τάσης έως και το σημείο διασύνδεσης με το δίκτυο και παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O&M) για δύο έτη. Το έργο Talasol είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοντά στα περυσινά επίπεδα η λειτουργική κερδοφορία της Mytilineos

Η Mytilineos στοχεύει να αυξήσει τη συνολική παραγωγή αλουμινίου κατά 33% το ερχόμενο έτος, «πολύ καλές» για το 2021 οι προοπτικές για τον τομέα μεταλλουργίας, τονίζει στο Bloomberg ο οικονομικός διευθυντής, Γιάννης Καλαφατάς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pantelakis Sec.: Εντός των προσδοκιών τα αποτελέσματα της MYTILINEOS

Οι τομείς της ενέργειας και του φυσικού αερίου παρέμειναν ισχυροί στο εννεάμηνο, σημειώνει report της Pantelakis Securities, ενώ ξεπεράστηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο οι πιέσεις στις τιμές αλουμινίου και αλουμίνας.