ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου Talasol από τη Mytilineos

Η σύμβαση υπεγράφη με την Talasol Solar SLU στις 18 Ιουνίου 2018 και η προκήρυξη ανάθεσης εκδόθηκε στις 30 Απριλίου 2019. Έτοιμη να συνδεθεί σε δίκτυο τάσης 400kV η φωτοβολταϊκή μονάδα.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 300MW στον δήμο Talaván στο Cáceres της Ισπανίας («έργο Talasol»), όπως ανακοίνωσε ο Mytilineos.

Η σύμβαση υπεγράφη με την Talasol Solar SLU στις 18 Ιουνίου 2018 και η προκήρυξη ανάθεσης εκδόθηκε στις 30 Απριλίου 2019.

Μετά από περίπου 17 μήνες και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, η φωτοβολταϊκή μονάδα είναι πλέον έτοιμη να συνδεθεί σε δίκτυο τάσης 400kV.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιελάμβανε τον σχεδιασμό, την προμήθεια του εξοπλισμού και την κατασκευή (EPC) του έργου, καθώς και των βοηθητικών εγκαταστάσεων για την έγχυση ισχύος στο δίκτυο, μεταξύ των οποίων ένας υποσταθμός ανύψωσης τάσεως στα 400 kV, μία γραμμή διασύνδεσης υψηλής τάσης έως και το σημείο διασύνδεσης με το δίκτυο και παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O&M) για δύο έτη. Το έργο Talasol είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Benroubi-Dinos-METKA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΚΑ Group: Μπαίνει στην τελική ευθεία για την είσοδο στο Χρηματιστήριο

Ο μετασχηματισμός του ΜΕΤΚΑ Group ανοίγει τον δρόμο για το Euronext Athens. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα υποδομών περιλαμβάνοντας κατασκευές, παραχωρήσεις, ΣΔΙΤ και facility management.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Μελαγχολία στο Μαξίμου λόγω ρεύματος, η δεύτερη φρεγάτα και το Χόλιγουντ

Το ράλι του ρεύματος φέρνει ακριβότερα «πράσινα» τιμολόγια και «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου, πλέει για Ελλάδα ο «Νέαρχος», τι γράφουν οι FT για Metlen, το «ελληνικό FBI» κάνει τη δουλειά του αλλά οι ιστορίες δεν έχουν happy end και η Eurobank.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Φλυαρίες Γεωργιάδη, οι εργαζόμενοι στην Pizza Fun και χαμογελα σε ΓΕΚ Τέρνα

Οι περιττές αναφορές Αδ. Γεωργιάδη, το στοίχημα των 2.500 θέσεων εργασίας στην Pizza Fun, το ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα, οι ναυτιλιακές στο Χρηματιστήριο, η απόφαση της FED για τα επιτόκια και η μείωση των sort στη Metlen.