ΓΔ: 899.58 0.65% Τζίρος: 66.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Shutterstock

Alpha Bank: Δυο δεσμευτικές προσφορές για Galaxy και Cepal

Με ανακοίνωσή της η τράπεζα έκανε γνωστό ότι κατατέθηκαν δυο δεσμευτικές προσφορές. Η διοίκηση της τράπεζας θα εξετάσει τις προσφορές και το ΔΣ θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Την κατάθεση δυο δεσμευτικών προσφορών για την πώληση της τιτλοποίησης Galaxy, συνολικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ, και του 100% της εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συναλλαγή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ισχυροί επενδυτές: PimcoCerved καθώς επίσης και η Elliot μαζί με την Credito Fondiario καθώς και η Davidson Kempner

Πλέον η διοίκηση της τράπεζας θα εξετάσει τις δυο προσφορές με τους συμβούλους της και το ΔΣ θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Alpha Bank: 

«Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Συναλλαγή Galaxy Τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, έλαβε δύο (2) δεσμευτικές προσφορές από διεθνείς επενδυτές.

Η Συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων - με κωδικές ονομασίες Orion, Galaxy II και Galaxy IV, συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 10,8 δισ. - καθώς και την πώληση ποσοστού έως 100% της εταιρείας διαχείρισης Cepal.

Και για τις τρείς ανωτέρω τιτλοποιήσεις έχουν υποβληθεί από την Τράπεζα αιτήσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων «Ηρακλής», που αφορούν στην παροχή εγγυήσεων, ύψους ευρώ 3,7 δισ., για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας. Το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Συναλλαγή Galaxy, εν μέσω της δύσκολης αυτής συγκυρίας, συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Τράπεζας και της ελληνικής οικονομίας, αλλά και επιβεβαίωση της σοβαρής και υπεύθυνης διαχείρισης από την διοικητική ομάδα της Alpha Bank.

Η Τράπεζα, με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις της για τη Συναλλαγή Galaxy».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: «Πράσινο φως» στην απόσχιση του τραπεζικού κλάδου

Η διασπώμενη καθίσταται η μέτοχος της επωφελούμενης, λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών έκδοσης και ειδικότερα 50.838.244.961 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα των τραπεζών να στηρίξουν την ανάκαμψη, μετά την μεγάλη προσπάθεια του τραπεζικού συστήματος να υπερβεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.