ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και Περιφέρειας Αττικής

O ΟΛΠ παραχωρεί στην Περιφέρεια Αττικής 3 αίθουσες για τη χρήση τους ως εγκαταστάσεις Δημόσιας Υγείας για να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της Περιφέρειας για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. υποδέχτηκε σήμερα τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Συγκεκριμένα, με βάση τις σχετικές Εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας, α) «Βασικές υγειονομικές απαιτήσεις των λιμένων-πυλών εισόδου της χώρας για την ετοιμότητα και ανταπόκριση έναντι του νέου στελέχους κορονοϊού SARS-CoV-2» και β) «Οδηγίες ετοιμότητας διαχείρισης κρουσμάτων COVID-19 σε κρουαζιερόπλοια»., οι δύο πλευρές, μεταξύ άλλων, συμφώνησαν στα εξής:

  1. Την προσωρινή παραχώρηση από τον ΟΛΠ στην Περιφέρεια Αττικής τριών αιθουσών για τη χρήση τους ως εγκαταστάσεις Δημόσιας Υγείας σε χώρο χωρικής αρμοδιότητας του ΟΛΠ στην Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της Περιφέρειας για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
  2. Ο ΟΛΠ αναλαμβάνει υπεύθυνος για τον εξοπλισμό των εν λόγω εγκαταστάσεων με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία τους.
  3. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη στελέχωση με το επιστημονικό προσωπικό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος ΔΣ της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zenggang: «Η πρωτοβουλία αυτή που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά πως κύριο μέλημα μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση και προστασία της υγείας όλων των επισκεπτών και εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: Αναβαθμίζει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

To έργο που ανέλαβε η εταιρεία μαζί με τις SingularLogic και Top Vision αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας πληροφοριακών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων, καθώς και την εγκατάσταση πλατφόρμας cloud που θα συλλέγει δεδομένα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Ο Πειραιάς μεταξύ των 10 κορυφαίων λιμανιών παγκοσμίως

Oι ταξινομήσεις βασίζονται σε έναν συνδυασμό μετρήσεων και λιμενικών παραγόντων, όπως η διακίνηση φορτίου, καθώς και το βύθισμα και το μήκος ελλιμενισμού πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.