ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εξαιρούνται από το lockdown τα καταστήματα του ΟΠΑΠ

«Ανάσα» στον ΟΠΑΠ δίνει η απόφαση της κυβέρνησης να μην κλείσουν τα πρακτορεία και τα καταστήματα Play, αλλά και η συνέχιση των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Ανοδικά κινείται και σήμερα η μετοχή.

Στην απόφαση να εξαιρεθεί το δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ από τα νέα περιοριστικά μέτρα κατέληξε η κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει τόσο τα παραδοσιακά πρακτορεία ΟΠΑΠ, όσο και τα καταστήματα Play στις περιοχές που υπάρχει «μίνι» lockdown και κατοικεί εκεί το 60% του ελληνικού πληθυσμού. Η θετική αυτή εξέλιξη προκαλεί σήμερα σήμερα σημαντική άνοδο της μετοχής, σε ποσοστό σχεδόν 5%, ενώ και χθες κινήθηκε ανοδικά.

Σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, το δίκτυο του ΟΠΑΠ τοποθετήθηκε μαζί με το υπόλοιπο λιανέμποριο που παραμένει ανοικτό, αλλάζοντας το καθεστώς που βρισκόταν μέχρι και πριν 2 εβδομάδες, όταν είχε τοποθετηθεί στις υπηρεσίες εστίασης, όπως σημειώνει η Pantelakis Securities. Όπως και με το υπόλοιπο λιανεμπόριο, τα καταστήματα του ΟΠΑΠ θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα και μέχρι τις 16 Νοεμβρίου στις περιοχές υψηλού κινδύνου όπως είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, που αντιπροσωπεύουν το 10% του ελληνικού πληθυσμού.

Υπενθυμίζουμε πως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ παρέμειναν κλειστά για δύο μήνες και τα Play για σχεδόν τρεις μήνες την άνοιξη, όταν και υπήρχε το πλήρες lockdown. Τότε η ΟΠΑΠ είχε προειδοποιήσει πως κάθε μήνας πλήρους lockdown προκαλεί πλήγμα 45 εκατ. ευρώ στα EBITDA και είχε αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν 20 εκατ. ευρώ μηνιαίως από τη ρευστότητα της εισηγμένης.

Ο αντίκτυπος αυτή την φορά αναμένεται να είναι πολύ μικρότερος, καθώς μόλις το 10% από το σύνολο των καταστημάτων θα μείνει κλειστό για δυο εβδομάδες. Επιπλέον, εν αντιθέσει με την άνοιξη, η αθλητική δραστηριότητα θα συνεχίσει για όλες τις μεγάλες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που θα επιτρέψει να συνεχιστεί η στοιχηματική δραστηριότητα.

Επίσης, από τη στιγμή που η ΟΠΑΠ αύξησε την συμμετοχή της στη Stoiximan (σε 69% από 37,5% και σύντομα θα γίνει 84,5% με σκοπό την πλήρη εξαγορά των δραστηριοτήτων σε Ελλάδα και Κύπρο), που κατέχει 45% του μεριδίου αγοράς στον διαδικτυακό στοιχηματισμό,  αυτό αναμένεται να δώσει ένα ασφαλές αντιστάθμισμα στην κάμψη των εσόδων από το δίκτυο καταστημάτων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Άλμα 125,1% των καθαρών κερδών στο α΄ εξάμηνο

Ενισχύθηκαν σημαντικά τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, ενώ διατηρήσαν την αναπτυξιακή δυναμική τους οι online δραστηριότητες. Στα 570,1 εκατ. ευρώ τα έσοδα του ομίλου σημειώνοντας αύξηση 12,2%. Θα διανέμει προμέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.
Sazka Group, OPAP, Tixera Paixnidia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bloomberg: IPO με στήριξη από την Apollo εξετάζει η Sazka Group

Η στοιχηματική εταιρεία, η οποία κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον ΟΠΑΠ, επιθυμεί να εκμεταλλευθεί τις καλές συνθήκες στις αγορές, ενώ προετοιμάζεται για νέες εξαγορές σε Ευρώπη και Β. Αμερική.
opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυνατότητα επανεπένδυσης μερίσματος προσφέρει σε μετόχους ο ΟΠΑΠ

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος οι μέτοχοί του έχουν τη δυνατότητα έως τις 28 Ιουλίου για έγγραφη - δήλωση ώστε να λάβουν το ετήσιο μέρισμα σε νέες μετοχές του οργανισμού (scrip divident).