ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ideal: Δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική επίδραση της πανδημίας

Τυχόν επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία της ή στα οικονομικά μεγέθη της μέχρι τις 15/8/2020 έχουν λογιστικοποιηθεί στις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις.

Εφόσον δεν υπάρξουν επιπρόσθετα και εξωγενείς παράγοντες δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική επίδραση στη λειτουργία της μέχρι το τέλος του έτους, παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν προβλέψεις όσον αφορά την πιθανή επίπτωση της πανδημίας, εκτιμά η Ideal, σε συνέχεια της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία της. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τυχόν επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία της ή στα οικονομικά μεγέθη της μέχρι τις 15/8/2020 έχουν λογιστικοποιηθεί στις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν την προαναφερόμενη ημερομηνία. Ειδικότερα, όπως έχει ήδη αναφερθεί στην εξαμηνιαία οικονομική Έκθεση του 2020, η δραστηριότητα Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης και Κυβερνοασφάλειας ενισχύθηκε, ενώ το κλείσιμο των καταστημάτων το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου επηρέασε μερικώς μόνο την δραστηριότητα της διανομής προϊόντων πληροφορικής και οικιακών συσκευών, γεγονός όμως το οποίο δεν είχε σημαντική επίδραση στα συνολικά αποτελέσματα της Εταιρείας.  

Επιπλέον, η εταιρεία έχει λάβει υγειονομικά μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της σύμφωνα πάντα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων. Ενδεικτικά πέραν των άλλων, η εταιρεία διαθέτει μάσκες προστασίας και απολυμαντικά μέσα στο προσωπικό της, υιοθετήθηκε πολιτική εξ αποστάσεως εργασίας και πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων, καθώς επιπλέον περιορίστηκαν οι επισκέψεις στους χώρους της Εταιρείας αλλά και τα επαγγελματικά ταξίδια. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ίντεργουντ Ξυλεμπορία: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 12,7 εκατ. ευρώ

Η επαναληπτική Γ.Σ. ενέκρινε την παροχή εξουσίας στο ΔΣ της εταιρείας για λήψη απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της και περιορισμού ή αποκλεισμού του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της.