ΓΔ: 893.77 -1.81% Τζίρος: 25.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:40:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Avax

Επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπορίσοφ στον IGB

O κ. Μπορίσοφ ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία του έργου κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Tο εργοτάξιο κατασκευής του αγωγού IGB στο Χάσκοβο της Βουλγαρία επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο του έργου.

Ο κ. Μπορίσοφ ξεναγήθηκε στο χώρο και επέβλεψε τις εργασίες που πραγματοποιούνται υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Εκπρόσωποι του Ομίλου ΑΒΑΞ που κατασκευάζει τον αγωγό του παρουσίασαν την πρόοδο του έργου που πρόκειται να αναβαθμίσει την ενεργειακή ασφάλεια και διασυνδεσιμότητα της ευρύτερης Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

O κ. Μπορίσοφ ενημερώθηκε αναλυτικά για τις αξιοσημείωτες επιδόσεις του έργου τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, παρά το ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται με τους περιορισμούς που επιβάλλει η αντιμετώπιση της πανδημίας, κατά τον Οκτώβριο σημειώθηκαν υψηλοί ρυθμοί προόδου, καθώς συγκολλήθηκαν αγωγοί μήκους 21 χιλιομέτρων. 

Παράλληλα, επιταχύνθηκαν και οι εργασίες καταβίβασης, καθώς 13 χιλιόμετρα του αγωγού τοποθετήθηκαν στο έδαφος. Μάλιστα, κατά τις δυο πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου οι εργασίες καταβίβασης πραγματοποιούνται με ακόμη ταχύτερο ρυθμό.

Με την ολοκλήρωση του, ο αγωγός IGB πρόκειται να συνδέσει τον υφιστάμενο εθνικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στην Κομοτηνή και το ελληνικό τμήμα του αγωγού Trans Adriatic (TAP) με τον υπάρχοντα αγωγό μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου κοντά στη βουλγαρική πόλη της Stara Zagora. Το μήκος του αγωγού είναι 182 χιλιόμετρα και η ετήσια δυναμικότητά του θα ανέρχεται σε 3 δισ. κ.μ. με κατεύθυνση από Ελλάδα προς Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ