ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συνεργασία ABC Factors - EBRD για ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η συνεργασία προβλέπει την παροχή ρευστότητας σε Μεσαίες και Μικρές επιχειρήσεις στην ελληνική και στη διεθνή αγορά, μέσω της προεξόφλησης των εμπορικών τους απαιτήσεων.

Nέα χρηματοδοτική γραμμή - trade finance ύψους 20 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες factoring, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εμπορικής Διευκόλυνσης (Trade Facilitation Program) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εξασφάλισε η ABC Factors, εταιρεία του ομίλου Alpha Bank,

Ειδικότερα, η νέα συνεργασία της ABC Factors με την EBRD προβλέπει την παροχή ρευστότητας σε Μεσαίες και Μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, μέσω της προεξόφλησης των εμπορικών τους απαιτήσεων, και με τρόπο που υποστηρίζει τους συναλλακτικούς δεσμούς με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους.

Με τη νέα πιστωτική γραμμή Trade Finance της ABC Factors, δίνεται η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο του factoring, προκειμένου να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους εξασφαλίζοντας άμεσα κεφάλαιο κίνησης μέσω της προεξόφλησης των τιμολογούμενων απαιτήσεων. Παράλληλα διασφαλίζεται η είσπραξη των απαιτήσεών τους μέσω των υπηρεσιών διαχείρισης ή / και ασφάλισης πιστώσεων, βελτιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το κεφάλαιο κίνησης, στην ιδιαίτερα δύσκολη τρέχουσα συγκυρία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η σημαντική αυτή συμφωνία ανάμεσα στην EBRD και την ABC Factors ισχυροποιεί περαιτέρω τη μακροχρόνια σχέση συνεργασίας του ομίλου Alpha Bank με τον κορυφαίο διεθνή χρηματοδοτικό οργανισμό. Η Alpha Bank συμμετέχει επί σειρά ετών στα προγράμματα παροχής εγγυοδοσίας της EBRD, στηρίζοντας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο και επιθυμούν να ενισχύσουν τη διεθνή τους παρουσία.

«Η δυναμική ανάπτυξη της ABC Factors οφείλεται στην υψηλή τεχνογνωσία και στην αφοσίωση των Στελεχών μας καθώς και στην υποστήριξη του Μητρικού μας Ομίλου. Αποστολή της Εταιρίας μας είναι να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στους Πελάτες μας, παρέχοντάς τους υψηλού επιπέδου εξατομικευμένες υπηρεσίες, προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες που δημιουργούν οι σύνθετες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων», σημειώνει η Μαρία Μ. Ράϊκου, διευθύνουσα σύμβουλος και γενική διευθύντρια της ABC Factors.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έτοιμη να στηρίξει επιχειρήσεις και οικονομία

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της τράπεζας τόσο ο πρόεδρός της κ. Β. Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β. Ψάλτης αναφέρθηκαν στους βασικούς στόχους της Alpha Bank για τα επόμενα έτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν

Οι δικαιούχοι, πραγματοποιώντας σύνδεση στο myAlpha mobile μέσω του κινητού τους, βρίσκουν αυτόματα διαθέσιμο το Freedom Pass τους, το οποίο και μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα για αγορές σε φυσικά καταστήματα και για online αγορές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Alpha Bank διακρίθηκε ως «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2021

Πρόκειται για την 4η φορά τα τελευταία έξι χρόνια που η Alpha Bank κατακτά τη διάκριση αυτή από το Euromoney, καθώς η φετινή βράβευση ακολουθεί προηγούμενες αντίστοιχες διακρίσεις των ετών 2016, 2018 και 2020.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 13 Ιουλίου στο ταμπλό του ΧΑ οι νέες μετοχές της Alpha Bank

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, οι νέες μετοχές αναμένεται να έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων των μετόχων κατά την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης τους.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Alpha Bank

Όπως αναφέρει η Alpha Bank στην ανακοίνωσή, το μετοχικό κεφάλαιο της ανέρχεται πλέον στο ποσό των 703.794.329,10 ευρώ, διαιρούμενο σε 2.345.981.097 κοινές, ονομαστικές, με δικαίωμα ψήφου, άυλες μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 η καθεμία.