ΓΔ: 883.17 0.59% Τζίρος: 23.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Υπογραφή δανειακής σύμβασης 100 εκατ. με την ΕΤΕπ

Όπως σημειώνει η ΔΕΗ η σύμβαση θα είναι 20ετούς διάρκειας, αποτελεί μέρος της συμφωνίας συνολικής χρηματοδότησης 330 εκατ. και θα χρησιμοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής.

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 100 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προχώρησε η ΔΕΗ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η σύμβαση θα είναι 20ετούς διάρκειας, ενώ αποτελεί τμήμα της εγκεκριμένης γραμμής χρηματοδότησης ύψους που φθάνει στα 330 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικότερα η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «η  Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της από 14.10.2020 σχετικής ανακοίνωσης υπέγραψε στις 2.12.2020, νέα εικοσαετούς διάρκειας δανειακή σύμβαση ύψους 100 εκατ. ευρώ, από συνολική εγκεκριμένη γραμμή χρηματοδότησης ύψους 330 εκατ. ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου Διανομής της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος.

Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκλεισε η ενεργειακή συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της Mytilineos

Η σύμβαση θα διαρκέσει έως και την 31η Δεκεμμβρίου 2023, ενώ ο κ. Ευαγ. Μυτιληναίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «για εμάς, μετά το 2023, ξεκινά μία νέα εποχή για το ιστορικό εργοστάσιο «Αλουμίνιον της Ελλάδος»: μία εποχή «πράσινη» και βιώσιμη».
Στάσσης-ΔΕΗ-ενέργεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο 70% η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο «πράσινο» ομόλογο της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που έχει προχωρήσει σε δύο εκδόσεις ομολόγων αειφορίας που συνδέονται με τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά έξοδος στις αγορές που πραγματοποίησε η ΔΕΗ.