ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:41:26
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Υπογραφή δανειακής σύμβασης 100 εκατ. με την ΕΤΕπ

Όπως σημειώνει η ΔΕΗ η σύμβαση θα είναι 20ετούς διάρκειας, αποτελεί μέρος της συμφωνίας συνολικής χρηματοδότησης 330 εκατ. και θα χρησιμοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής.

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 100 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προχώρησε η ΔΕΗ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η σύμβαση θα είναι 20ετούς διάρκειας, ενώ αποτελεί τμήμα της εγκεκριμένης γραμμής χρηματοδότησης ύψους που φθάνει στα 330 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικότερα η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «η  Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της από 14.10.2020 σχετικής ανακοίνωσης υπέγραψε στις 2.12.2020, νέα εικοσαετούς διάρκειας δανειακή σύμβαση ύψους 100 εκατ. ευρώ, από συνολική εγκεκριμένη γραμμή χρηματοδότησης ύψους 330 εκατ. ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου Διανομής της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος.

Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης -Τζόρτζια Μελόνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλή παρέμβαση Ιταλίας για φθηνότερους λογαριασμούς, αναστάτωση στις αγορές

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι για φθηνότερο ρεύμα προκαλούν ανησυχία σε όλη την Ευρώπη για πιέσεις στα κέρδη και στο μοντέλο τιμολόγησης. Καθησυχαστική για την Ελλάδα και τη ΔΕΗ η AXIA.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία στην εγχώρια αγορά προκαλεί ο έκτακτος φόρος Μελόνι στην ενέργεια

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι στην ιταλική αγορά ενέργειας και πώς επηρεάζουν την Ελλάδα. Τι συμβαίνει με τη μετοχή της ΔΕΗ και οι εκτιμήσεις της AXIA Research - Alpha Finance Research.
Γιώργος Στάσσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Ρεκόρ συμμετοχών στην εθελουσία, έως 120.000 ευρώ η αποζημίωση

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας της ΔΕΗ, που πρόσφερε αποζημιώσεις έως 120.000 ευρώ με 1.300 εργαζόμενους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Που στοχεύει ο Όμιλος για τα επόμενα χρόνια.
Mini Park από την ΔΕΗ
ESG

Η ΔΕΗ εγκαινιάζει Mini Park στον Σταθμό Λαρίσης για ενίσχυση βιωσιμότητας

Η ΔΕΗ παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων το νέο Mini Park στη Σταθμό Λαρίσης, 424 τ.μ., προσφέροντας σύγχρονους χώρους αναψυχής και συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας, της ρύπανσης και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της στην αγορά προμήθειας ρεύματος

Με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 50,64% η ΔΕΗ διατηρεί την ηγετική της θέση στην αγορά προμήθειας ρεύματος και τον Ιανουάριο. Ποιοι κερδίζουν έδαφος και ποιοι χάνουν. Αναλυτικά τα μερίδια των παρόχων.