ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Mediterra: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Στόχοι είναι η αξιοποίηση φυσικών πόρων και αδρανών αγροτικών εκτάσεων του νησιού, με την τεχνογνωσία και εμπειρία των στελεχών της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Πολυετές Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγών Χίου Mediterra, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων και επενδύσεων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στο νησί της Χίου. 

Στόχοι είναι η αξιοποίηση φυσικών πόρων και αδρανών αγροτικών εκτάσεων του νησιού, με την τεχνογνωσία και εμπειρία των στελεχών της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει την οργάνωση πιλοτικού μαστιχώνα, την αξιοποίηση κτημάτων της Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Χίου, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την εγκατάσταση μονάδας εκτροφής του παγκοσμίου φήμης Χιακού προβάτου καθώς και τη συνεργασία σε ερευνητικά έργα και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα δύο μέρη εκφράζουν την πρόθεσή τους η συνεργασία να αποτελέσει την αναπτυξιακή θρυαλλίδα για την ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα του νησιού κομίζοντας νέες ιδέες και πρακτικές. Παράλληλα, γνωστοποιούν ότι προτεραιότητά τους είναι η διεύρυνση της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων τοπικών ιδιωτικών φορέων και η επέκταση της σε περισσότερα θεματικά πεδία. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mediterra: Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. η επέκταση της παραγωγικής μονάδας

Το ύψος της επιχορήγησης ανήλθε στο 41% της συνολικής επένδυσης ενώ η ιδία συμμετοχή ποσού 545.000 ευρώ καλύφθηκε από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 2.114.600 ευρώ της 15ης Φεβρουαρίου 2008.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκτακτη ΓΣ για επέκταση παραγωγικής μονάδας ανακοίνωσε η Mediterra

To μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η ολοκλήρωση σχεδίου για την επέκταση παραγωγικής μονάδας για παραγωγή νέων προϊόντων με την ανέγερση διώροφου μεταλλικού κτηρίου και προμήθεια και εγκατάσταση απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ίντεργουντ Ξυλεμπορία: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 12,7 εκατ. ευρώ

Η επαναληπτική Γ.Σ. ενέκρινε την παροχή εξουσίας στο ΔΣ της εταιρείας για λήψη απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της και περιορισμού ή αποκλεισμού του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της.