ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛΓΕΚΑ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,9 εκ. ευρώ αποφάσισε η ΕΛΓΕΚΑ

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της ΕΛΓΕΚΑ που θέλει να ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης του ομίλου.

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΓΕΚΑ, ύψους 6,9 εκατ. ευρώ, ενέκρινε μεταξύ άλλων η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα υλοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας, ενώ η τιμή διάθεσης θα ορισθεί με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. 

Στόχος της εταιρίας είναι να χρησιμοποιήσει το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντληθούν από την ΑΜΚ, για την ενδυνάμωση του κεφαλαίου κίνησης του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ και τη θωράκιση της ομαλής λειτουργίας του, στις δύσκολες τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιπρόσθετα, με βάση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης κατά την διάρκεια της συνέλευσης οι μέτοχοι ενέκριναν μεταξύ άλλων: 

  • Την ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό 43.158.960,80 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μίας κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής από 1,60 ευρώ σε 0,24 ευρώ και την ισόποση διαγραφή (συμψηφισμό) σωρευμένων λογιστικών ζημιών προηγούμενων χρήσεων. Η μέθοδος αυτή αποτελεί εξυγιαντική πρακτική, καθώς η εταιρία εμφανίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια την οικονομική της θέση.
  • Την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας, μετά την προσθήκη των νέων παραγράφων που αφορούν στις αυξομειώσεις του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το νέο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα διαμορφωθεί στο ποσό των 14.470.945,68 ευρώ σε 60.295.607 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,24 ευρώ η κάθε μία. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελγέκα: Στα 0,38 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ

Σε περίπτωση που η αύξηση καλυφθεί πλήρως, το ποσό της ονομαστικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα ανέλθει σε ποσό 6, 8 εκατ. ευρώ και θα συγκεντρωθεί με την έκδοση 28.561.077 νέων κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,24 ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΓΕΚΑ: Αύξηση πωλήσεων κατά 7,4% και ενισχυμένα EBITDA για το 2020

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 192,5 εκατ. ευρώ έναντι 179,2 εκατ. το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση για τέταρτο συνεχόμενο έτος, ενώ το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 33,4 εκατ. ευρώ έναντι 30,8 εκατ. το 2019.