ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Energean, Edison E&P, Mathios Rigas, Nicolas Monti
Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Μ. Ρήγας (αριστερά) και ο διευθύνων σύμβουλος της Edison E&P, Nicolas Monti

Energean: Εξαγορά της Edison E&P με συνολικό τίμημα 284 εκατ. δολ.

Μέσω αυτής της εξαγοράς ο όμιλος αποκτά παρουσία σε εννέα χώρες, ενώ αυξάνει κατά 70% τα αποθέματα πετρελαίου και εισέρχεται σε επίτευξη ημερήσιας παραγωγής 130.000 βαρελιών.

Την ολοκλήρωση της απόκτησης της εταιρείας Edison E&P ανακοίνωσε η Energean, με το τελικό τίμημα να φθάνει στα 284 εκατ. δολάρια, ενώ το καθαρό τίμημα (μετά τις ταμειακές ροές) είναι 203 εκατ. δολάρια.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας την εξαγορά της Edison E&P:

  • H Energean αποκτά παρουσία σε 9 χώρες και ενισχύει τις προοπτικές της για περαιτέρω ανάπτυξη
  • Αυξάνονται στα 850 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου τα αποθέματα του ομίλου, με το 70% αυτών να είναι σε φυσικό αέριο
  • Ο όμιλος μπαίνει σε τροχιά παραγωγής 130,000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα με την έναρξη παραγωγής του κοιτάσματος Karish στο Ισραήλ στο δ΄ τρίμηνο του 2021, σε μια εξέλιξη που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την Energean ως τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Energean κ. Μαθιός Ρήγας αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της εξαγοράς τόνισε ότι «η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας να καταστούμε η ηγέτιδα ανεξάρτητη παραγωγός εταιρεία στην Μεσόγειο και προωθεί την επίτευξη του στόχου μας για την δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και την καταβολή διατηρήσιμων μερισμάτων για τους μετόχους μας»  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ