ΓΔ: 903.6 -0.50% Τζίρος: 50.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Mls

Τέσσερα νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της MLS

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση της εταιρείας ενέκρινε την εκλογή της νέας ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα είναι τριμελής και θα έχει θητεία τεσσάρων ετών.

Την αντικατάσταση τεσσάρων μελών του διοικητικού της συμβουλίου, τα οποία είχαν παραιτηθεί, αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της MLS, ενώ παράλληλα ενέκρινε και την εκλογή 3μελούς ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχου. 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε., πραγματοποιήθηκε από απόσταση, σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης στην ιστοσελίδα www.athexgroup.gr/AXIAeShareholdersMeeting και χωρίς τη φυσική παρουσία του εκάστοτε μετόχου στον τόπο διεξαγωγής της, λόγω της έκτακτης κατάστασης και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID‐19 στις 17/12/2020, με συμμετοχή μετόχων που εκπροσωπούν το 51,79% του μετοχικού κεφαλαίου (ήτοι 6.266.189) μετοχές επί συνόλου 12.099.150 μετοχών με δικαίωμα ψήφου και προχώρησε στην ομόφωνη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

1. Εξέλεξε ομόφωνα την ελεγκτική εταιρία ελεγκτική εταιρεία TGS HELLAS A,E, ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ με ΑΜ ΕΛΤΕ 53 και ειδικότερα ως Τακτικό Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή τον κ. Ελευθέριος Ερκέκογλου του Αντωνίου με αριθμό μητρώου ΕΛΤΕ: 2618 και ως Αναπληρωματικό Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή τον κ. Γρηγόριος Κούτρας του Ηλία με αριθμό μητρώου ΕΛΤΕ: 1417 και καθόρισε την αμοιβή τους.

2. Ενέκρινε ομόφωνα α) την εκλογή του Γεώργιου Βακάρου στο Διοικητικό Συμβούλιο, στη θέση του παραιτηθέντος Νάρκισου Γεωργιάδη, β) την εκλογή του Νάρκισου Γεωργιάδη στο Διοικητικό Συμβούλιο, στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτριου Κατραβά, γ) την εκλογή του Ευστάθιου Ρούσσου, στη θέση του παραιτηθέντος Στέργιου Τριανταφυλλίδη και δ) την εκλογή του Δημήτριου Χωματά, στη θέση του παραιτηθέντος Παντελή Παπαγεωργίου. Επίσης εξακρίβωσε την πλήρωση των κριτηρίων ανεξαρτησίας για τον Ευστάθιο Ρούσσο και Δημήτριο Χωματά και τους απέδωσε οριστικά την ιδιότητα των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών.

3. Ενέκρινε ομόφωνα την εκλογή ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχου αποτελούμενη από τρία μέλη με, τετραετή θητεία, αποτελούμενη από τον Ευστάθιο Ρούσσο (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.), Δημήτριο Χωματά (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ) και Χρήστο Μπάκα (τρίτο πρόσωπο). Επίσης εξακρίβωσε ότι τα παραπάνω μέλη πληρούν τα κριτήρια ανεξαρτησίας καθώς και ότι έχουν τις απαιτούμενες εκ του νόμου ιδιότητες σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της MLS για το 2019, ζημιές μετά φόρων 31 εκατ.

Ζημίες προ φόρων αποσβέσεων και τόκων (EBITDA) ύψους 11,9% και μετά φόρων -31,2 εκ. ευρώ παρουσιάζει για τη χρήση του 2019 η εταιρία μετά τον έλεγχο της Deloitte. Ο κύκλος εργασιών για το 2019 ανήλθε σε 14,7 εκ. ευρώ. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζουν νομικές ενέργειες οι «καμένοι» ομολογιούχοι της MLS

Τον προβληματισμό τους εξέφρασαν οι ομολογιούχοι αναφορικά με το εάν η MLS επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζήτηση με κάποιον στρατηγικό επενδυτή. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι οι καταστάσεις του 2019 θα δημοσιευτούν σύντομα.