ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Φωτο: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στις 29 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Αν. Μεσογείου, τα μοναδικά που επισκευάζουν τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, αποτιμήθηκαν από τον μοναδικό ενδιαφερόμενο επενδυτή έναντι μόλις 15 εκατ. ευρώ.

Στις 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των πιστωτών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, την οποία δημοσίευσε ο ειδικός διαχειριστής της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ. 

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, ο Ειδικός Διαχειριστής της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» υπό ειδική διαχείριση, κατ’ αρθρ. 68επ. του Ν. 4307/2014 προσκαλεί τους πιστωτές της ΕΝΑΕ σε συνέλευση που θα λάβει χώρα στην έδρα της ΕΝΑΕ, στο Σκαραμαγκά Αττικής επί της οδού Παλάσκα 3, στις 29 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Tρίτη, παρουσία συμβολαιογράφου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 παρ. 8 του Ν. 4307/2014, σε συνέχεια του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση ενός ενιαίου λειτουργικού συνόλου περιουσιακών στοιχείων, που διενεργήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2020.

Σημειώνεται πως τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ανατολικής Μεσογείου, τα μοναδικά που επισκευάζουν τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και θέτουν υποψηφιότητα για συμπαραγωγή νέων φρεγατών, αποτιμήθηκαν από τον μοναδικό, κατ' ουσίαν, ενδιαφερόμενο επενδυτή έναντι μόλις 15 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο γρίφος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, καθώς ο διαγωνισμός αναμένεται να κηρυχθεί άγονος από τη συνέλευση των πιστωτών, ενώ πηγές που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία υπογραμμίζουν στο Business Daily ότι η πραγματική αξία του ναυπηγικού συγκροτήματος είναι, στην πραγματικότητα, ασύγκριτα μεγαλύτερη.

 Όπως έγραψε το Business Daily, ο ειδικός διαχειριστής συγκαλεί συνέλευση των πιστωτών για να κρίνουν τη μοναδική έγκυρη προσφορά, αυτήν από την πλευρά του ομίλου Πριόβολου, με τίμημα 15 εκατ. ευρώ, καθώς η προσφορά της ONEX ήταν συμβολικού χαρακτήρα και, συνεπώς, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υποβλήθηκαν τουλάχιστον δύο προσφορές, ώστε να ανακηρυχθεί πλειοδότης, όπως προβλέπει ο νόμος 4307/2014 περί ειδικής διαχείρισης επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sunantiseis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ιταλικός κολοσσός Fincantieri μπαίνει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο αντιπρόεδρος του ιταλικού ναυπηγικού και αμυντικού ομίλου εκδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον του στους υπουργούς Ανάπτυξης και Άμυνας. Αναμένεται η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης από την ONEX στο δικαστήριο.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξώδικο για την πώληση της Προβλήτας 4 Σκαραμαγκά από τον Δήμο Χαϊδαρίου

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας αναφέρεται ότι η Προβλήτα 4 αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανατροπή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, νέος ιδιοκτήτης ο Γ. Προκοπίου

Μεγαλύτερες προσφορές από τον όμιλο του Θ. Πριόβουλου υπέβαλε στις διαγωνιστικές διαδικασίες για τα ναυπηγεία ο εφοπλιστής Προκοπίου. Έδωσε 25 εκατ. στο διαγωνισμό του διαχειριστή και 37 εκατ. στο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις ύψους 700 εκατ. στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σχεδιάζει η Pyletech

Όπως αναφέρουν στην παρουσίαση του επενδυτικού τους σχεδίου, η Pyletech Shipyards και η Pyletech Industries θέλουν να δημιουργήσουν ένα διεθνώς ανταγωνιστικό, δυναμικό και κερδοφόρο ελληνικό ναυπηγείο και βιομηχανικό τεχνολογικό κέντρο στον Σκαραμαγκά.
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Όλα έτοιμα για να λειτουργήσουν από αγοραστή

Ο διαχειριστής των ναυπηγείων τονίζει ότι έχει πλήρως προετοιμάσει και εξασφαλίσει την επόμενη μέρα της λειτουργίας τους προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Τι είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο Όμιλος Πριόβολου.