ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
kalogritsas
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Υπόμνημα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα κατέθεσε η κατασκευαστική CCC

Ο εργολάβος έχει μηνύσει τους υπεύθυνους του ομίλου για απάτη επί δικαστηρίω. Στην πταισματοδίκη επανέλαβε τις καταγγελίες οτι διεκπεραίωνε «εντολές της κυβέρνησης».

Στην τελική ευθεία εισήλθε η προκαταρκτική έρευνα των καταγγελιών του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, μετά το υπόμνημα που κατέθεσαν για την υπόθεση στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου οι εκπρόσωποι του κατασκευαστικού κολοσσού CCC.

Η δικαστική λειτουργός, που διενεργεί έρευνα κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, έλαβε τις γραπτές εξηγήσεις των υπευθύνων της CCC οι οποίοι φέρονται να διαψεύδουν όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας περί της αιτίας που κατέβαλαν 3 εκατ. ευρώ στον εργολάβο το επίμαχο διάστημα. Μάλιστα στο υπόμνημα της εταιρίας, φαίνεται να γίνεται επίκληση και της απόφασης του Πρωτοδικείου που μόλις πριν λίγες ημέρες επικύρωσε απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου η οποία διατάσσει τον κ. Καλογρίτσα να επιστρέψει εντόκως το επίμαχο ποσό που φαίνεται να του διατέθηκε για υπεργολαβία σε έργο που είχε αναλάβει η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τον λιβανέζικο κολοσσό, η εταιρία του κ. Καλογρίτσα δεν προσέφερε το έργο για το οποίο έλαβε την επίμαχη προκαταβολή.

Η πλευρά Καλογρίτσα έχει μηνύσει τους υπευθύνους του Ομίλου για απάτη επί δικαστηρίω με αφετηρία την προσφυγή της CCC στο Διαιτητικό Δικαστήριο και υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά εμφανίζονται μεν ως προκαταβολή για υπεργολαβία της "Τοξότης" στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αλλά στην πραγματικότητα αφορούσαν συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου Ομίλου για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα απηχούσε τις θέσεις της τότε κυβέρνησης.

Στην κατάθεση του στην πταισματοδίκη ο εργολάβος είχε επαναλάβει τις καταγγελίες του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» κατονομάζοντας τον τότε υπουργό Νίκο Παππά ως ενορχηστρωτή της όλης υπόθεσης. Μετά τις εξηγήσεις των υπευθύνων της CCC, η πταισματοδίκης αναμένεται να επιστρέψει την δικογραφία στον εισαγγελέα που εποπτεύει την υπόθεση, η οποία είναι πιθανό να διαβιβαστεί στην Βουλή καθώς ο πρώην εργολάβος καταγγέλλει τον πρώην υπουργό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kalogritsas_vladim
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CCC: Ο κολοσσός των κατασκευών που... έμπλεξε με τον Χρ. Καλογρίτσα

Με έσοδα 4,5 δισ. δολ. και 180.000 εργαζόμενους, η CCC είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της Μέσης Ανατολής. Το χρέος των 3 εκατ. ευρώ, ο Χρ. Καλογρίτσας και ο διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο κ. Μαρινάκης απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματά μας

Ο Κώστας Τσουκαλάς επισημαίνει ότι ο κ. Μαρινάκης απέφυγε ξανά να απαντήσει στα ερωτήματα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα», ίσως λόγω αμηχανίας από τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως.
Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία αποσύρονται από τη μετάδοση της Eurovision

Η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Σλοβενίας δεν θα μεταδώσει τη φετινή Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ. Αντί αυτού, θα προβληθούν εναλλακτικά προγράμματα αφιερωμένα στους Παλαιστίνιους ή άλλες εκπομπές.
τάξη με παιδιά διδασκαλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης ξεκινά στο σχολείο

Περίπου 1.200 μαθητές από 35 σχολεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Γραμματισμός στις Ειδήσεις για Νέους», μαθαίνοντας να διακρίνουν την αξιόπιστη ενημέρωση και να ξεφεύγουν από την παραπληροφόρηση της ψηφιακής εποχής.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ιταλία δεν μας στήριξε όταν τη χρειαζόμασταν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ιταλία δεν στήριξε τις ΗΠΑ όταν χρειάστηκαν βοήθεια, σχολιάζοντας την αποστολή ιταλικού ναρκαλιευτικού στα Στενά του Ορμούζ, ενώ εξετάζει μείωση Αμερικανών στρατιωτών σε ιταλικές βάσεις.