ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EESYP

Στους κορυφαίους ελληνικούς ομίλους με βάση την κερδοφορία η ΕΕΣΥΠ

Η ΕΕΣΥΠ κατατάσσεται στην 10η θέση συνολικά με βάση την κερδοφορία (EBITDA) και στην 5η θέση με βάση την αριθμητική αύξηση της κερδοφορίας μεταξύ 200 ομίλων. 

Στην πρώτη θέση μεταξύ των πρωτοεμφανιζόμενων ομίλων του 13ου ετήσιου οδηγού της ICAP Business Leaders in Greece, που περιλαμβάνει τις 500 εταιρείες και τους 200 ομίλους με την υψηλότερη κερδοφορία το 2019, είναι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας

Η ΕΕΣΥΠ κατατάσσεται στην 10η θέση συνολικά με βάση την κερδοφορία (EBITDA) και στην 5η θέση με βάση την αριθμητική αύξηση της κερδοφορίας μεταξύ 200 ομίλων. 

Το 2019 η ΕΕΣΥΠ πέτυχε ενοποιημένα καθαρά κέρδη 191,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 132,5 εκατ. ευρώ το 2018. Σε επίπεδο εταιρείας, πέτυχε υπερτριπλασιασμό εσόδων από μερίσματα (61,9 εκατ. ευρώ) και υπερτετραπλασιασμό κερδών (57,2 εκατ. ευρώ), ενώ τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας ήταν 72,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019 και ανήλθαν σε 100,16 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2020.

Πολλές από τις θυγατρικές της ΕΕΣΥΠ, και ειδικά αυτές στις οποίες έχει πλειοψηφική συμμετοχή, μεταξύ των οποίων η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ και η ΕΤΑΔ, αλλά και οι συγγενείς επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εμφανίζονται επίσης σε υψηλές θέσεις στην κατάταξη. Επίσης στην έκδοση περιλαμβάνονται και άλλες εταιρείες της ΕΕΣΥΠ, όπως είναι η ΟΣΥ και Κεντρική Αγορά Αθηνών (ΟΚΑΑ). Άλλωστε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2019, η ΕΕΣΥΠ ανέφερε ότι σχεδόν το σύνολο των θυγατρικών της επιδεικνύει ενίσχυση κερδοφορίας, με βελτίωση των οικονομικών μεγεθών σχεδόν στο σύνολο των εταιρειών της.

Η κυρία Ράνια Αικατερινάρη, διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ, δήλωσε: «Η ΕΕΣΥΠ, ως διαχειριστής ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, αξιοποιεί την εθνική περιουσία και αυξάνει τη δημόσια αξία της. Η αποστολή της ΕΕΣΥΠ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των δημοσίων επιχειρήσεων, παράλληλα με την ενίσχυση των εσόδων και των επενδύσεων, μέσα από τη δημιουργία ισχυρών ομάδων και συνεργασιών αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τις θυγατρικές μας. Συνεισφέρουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο στην οικονομική σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, αλλά και στη βελτίωση των υπηρεσιών και τη σύνδεση των εταιρειών μας με την κοινωνία και τους πολίτες στην νέα εποχή».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EESYP
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Α. Δουμάνογλου διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές

Ο κ. Δουμάνογλου θα διαμορφώσει τον μηχανισμό για καλύτερη υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα λειτουργίας.
Euros
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχική χρηματοδότηση για το πρόγραμμα Social Plate

Πρόκειται για πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, ξεκινώντας από εμπόρους που προσφέρουν ποσότητες μη εμπορεύσιμων αλλά βρώσιμων οπωροκηπευτικών, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται σε κοινωνικούς φορείς.