ΓΔ: 774.8 0.17% Τζίρος: 54.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αποφασίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πώληση της Media Markt στα Public

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε πως θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Media Markt στην Ελλάδα από τα Public.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε πως στις 5 Νοεμβρίου, θα αποφασιστεί η τύχη της πώλησης των καταστημάτων της αλυσίδας πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών Media Markt στην Ελλάδα στα Public.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019 θα συνεδριάσει η ολομέλεια για να εξετάσει - κατόπιν σχετικής εισήγησης - τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση της εταιρίας «Olympia Group Ltd» (Public) για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί των εταιριών Media Saturn Electronics Hellas Commercial and Holding S.A. και Media-Saturn Griechenland Beteiligungen GmbH, με σκοπό εν τέλει την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της επιχείρησης καταστημάτων λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, που λειτουργούν υπό το εμπορικό σήμα Media Markt στην Ελλάδα.

Όπως διευκρινίζεται, σύμφωνα με την εισήγηση, προτείνεται η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, καθότι δεν προκαλούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής, με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές τις οποίες αφορά, πρωτίστως στον ευρύτερο κλάδο πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και στις λοιπές αγορές που δραστηριοποιούνται αμφότερα τα μέρη που συμμετέχουν στην συγκέντρωση (όπως είδη computing, είδη gaming, βιβλία, παιχνίδια, χαρτικά και γραφική ύλη).

Υπενθυμίζεται σχετικά, ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Public παραδίδει δωρεάν τις παραγγελίες που έγιναν με click away

Η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία προσωπικά με τους καταναλωτές που είχαν παραγγείλει μέσω click away, προκειμένου να τους ενημερώσει αλλά και να οργανώσει την παράδοση των προϊόντων μέσα στις επόμενες ημέρες.