ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Prodea Inv.

Μεταβίβαση του 41% της Vibrana Holdings στην YODA Group από την Prodea

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία αναμένεται ότι θα γίνει έως 30 Μαρτίου η Prodea θα διατηρήσει μερίδιο 49% στη Vibrana Holdings.

Τη μεταβίβαση του 41% της Vibrana Holdings στην κυπριακή εταιρεία YODA Group, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει το 49% αυτής, ανακοίνωσε η εταιρεία Prodea. Το τελικό τίμημα της συναλλαγής θα καθοριστεί κατά την τελική ημερομηνία συναλλαγής και αφού έχει γίνει έγκρισή της από την αρμόδια αρχή Ανταγωνισμού της Κύπρου. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας «σε συνέχεια της από 28 Δεκεμβρίου 2020 ανακοίνωσης, η εταιρεία με την επωνυμία «Προντέα Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία» (η «Εταιρεία» ή «Prodea») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού 596/2014 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκτελεστικών κανονισμών, καθώς και του ν.3556/2007 περί δημοσιοποίησης ρυθμιζόμενων πληροφοριών, ότι την 30.12.2020 η Εταιρεία προέβη στην υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησίας για τη μεταβίβαση από την Prodea σε εταιρεία του κυπριακού ομίλου «YODA Group» του κου Ιωάννη Παπαλέκα ποσοστού 41% που κατέχει η Prodea στην εταιρεία Vibrana Holdings Ltd, κάτοχο του 100% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Company Ltd, ιδιοκτήτριας του ακινήτου The Landmark Nicosia στη Λευκωσία Κύπρου (η «Συναλλαγή»). Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Prodea Investments θα διατηρήσει ποσοστό 49% στη Vibrana Holdings Ltd και η Flowpulse Ltd, που ανήκει στην Invel Real Estate, ποσοστό 10%.

Το τελικό τίμημα για τη Συναλλαγή θα προσδιοριστεί κατά την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών θεωρώντας ως αξία ακινήτου €61,3 εκατ. και θα προσαρμοστεί κατά το ποσοστό που θα μεταβιβαστεί, λαμβάνοντας υπόψιν στοιχεία της ενοποιημένης οικονομικής θέσης της Vibrana Holdings Ltd την 31.12.2020.

Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής αποτελεί η λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου. Η Συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως 30.03.2021».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Άντλησε 300 εκατ. με το ομόλογο, στο 2,3% το επιτόκιο

Το ποσό που αντλήθηκε από την έκδοση του εταιρικού ομολόγου θα χρηματοδοτήσει τις πράσινες επενδύσεις της εταιρείας. Στα 554,24 εκατ. ευρώ η συνολική ζήτηση, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 1,85 φορές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκαν τα ενημερωτικά δελτία των Prodea και Premia

Στην Prodea αφορά τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, άυλων κοινών, ανώνυμων ομολογιών, με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως €300 εκατ.