ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Με 25,5% στην Ελλάκτωρ οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης

Οι δύο εφοπλιστές εξάσκησαν το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών που κατείχε η κοινή εταιρεία των αδερφών Καλλιτσάντση, αποκτώντας ποσοστό μεγαλύτερο του 18,33%, που είχαν αρχικώς συμφωνήσει. 

Νέα δεδομένα έρχονται στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ, πριν την κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση, στις 27 Ιανουαρίου, με θέμα την αλλαγή διοίκησης που είχε ζητήσει η ολλανδική Reggeborgh Invest και δύο άλλοι μέτοχοι της Eλλάκτωρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος εξάσκησαν το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών που κατείχε η κοινή εταιρεία των αδερφών Καλλιτσάντση, αποκτώντας μάλιστα ποσοστό μεγαλύτερο του 18,33%, που είχαν αρχικώς συμφωνήσει, συγκεκριμένα το 25,5%

Σημειώνεται πως οι δύο εφοπλιστές, μέσω της εταιρείας Invesco, είχαν ήδη αγοράσει το 5% της Ελλάκτωρ από τους αδερφούς Καλλιτσάντση, οι σχέσεις των οποίων δεν είναι και οι καλύτερες τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, η ολλανδική Reggeborgh, μαζί με το ποσοστό του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα που έχει συμφωνήσει να αγοράσει, ελέγχει άμεσα κοντά στο 27%, ενώ οι πληροφορίες την φέρουν να στηρίζεται και από άλλους μετόχους που ελέγχουν πρόσθετο ποσοστό κοντά στο 15% της Eλλάκτωρ. 

Εξάλλου, η πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου της Eλλάκτωρ έχει σηκώσει πολλή σκόνη τις τελευταίες ημέρες, τόσο με την εμπλοκή των δύο εφοπλιστών στο παιχνίδι για τον έλεγχο της εισηγμένης, όσο και με τις δηλώσεις και καταγγελίες περί παρέμβασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Οι Ολλανδοί, από την άλλη πλευρά, διαρρέουν πως «είναι διαβασμένοι» σε θέματα ανταγωνισμού. 

Εκτός από τη έκτακτη ΓΣ, που θα συνεχιστεί στις 27 Ιανουαρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα οι δύο πλευρές αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην έκτακτη γενική συνέλευση της θυγατρικής REDS.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δεν άσκησε call option για το 3,187% η Reggeborgh

«Η Reggeborgh ενημερώνει ότι την 20 Ιουλίου 2021 εξέπνευσε η περίοδος άσκησης του Call Option 6.828.260 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 3,187% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και η μέτοχος δήλωσε ότι δεν άσκησε το εν λόγω δικαίωμα.»
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Αγωγή από την Greenhill για ακύρωση της Γ.Σ. στις 22 Ιουνίου

H Ελλάκτωρ, με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει αβάσιμη την αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την Greenhill και τονίζει πως η παραπάνω κίνηση δεν σχετίζεται με τη διαδικασία της υπό εξέλιξη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση εξαγοράς της «Γεωθερμικός Στόχος II»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε, ότι η υπό εξέταση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, στις αγορές στις οποίες αφορά.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το Ενημερωτικό για την αύξηση της Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης της Ελλάκτωρ το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων θα αξιοποιηθούν για την εξυγίανση του μεγάλου ασθενούς του ομίλου, του τομέα των κατασκευών.