ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Σήμερα «κληρώνει» για τους δύο εφοπλιστές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Λήγει προθεσμία για την απόκτηση του 18,2% των μετοχών από τους κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκο, ενώ θεωρείται πιθανό να μετατεθεί μετά τη γενική συνέλευση η ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υλοποίηση της δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ των αδερφών Καλλιτσάντση και των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου για την αγορά πρόσθετου ποσοστού 18,2% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που ελέγχουν οι πρώτοι. Οι δύο εφοπλιστές, μέσω της εταιρείας Invesco, έχουν ήδη αγοράσει το 5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τους αδερφούς Καλλιτσάντση, οι σχέσεις των οποίων δεν είναι και οι καλύτερες τους τελευταίους μήνες. 

Το ποσοστό των κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκου θα φτάσει σε επίπεδα κοντά στο 23,3% με την υλοποίηση της συμφωνίας εντός της ημέρας, αν βέβαια δεν υπάρξει αναβολή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως θα δοθεί παράταση στην υλοποίηση της δεσμευτικής συμφωνίας καθώς οι δύο εφοπλιστές ελέγχουν ήδη τα σχετικά δικαιώματα ψήφου. Έτσι, πιθανό είναι ότι θα περιμένουν τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου για να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν τις μετοχές που αντιστοιχούν στο 18,2%. 

Η ολλανδική Reggeborgh, μαζί με το ποσοστό του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα που έχει συμφωνήσει να αγοράσει, ελέγχει άμεσα κοντά στο 27%, ενώ οι πληροφορίες την φέρουν να στηρίζεται και από άλλους μετόχους που ελέγχουν πρόσθετο ποσοστό κοντά στο 15% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. 

Η πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει σηκώσει πολλή σκόνη τις τελευταίες ημέρες, τόσο με την εμπλοκή των δύο εφοπλιστών στο παιχνίδι για τον έλεγχο της εισηγμένης, όσο και με τις δηλώσεις και καταγγελίες περί παρέμβασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Οι Ολλανδοί, από την άλλη πλευρά, διαρρέουν πως «είναι διαβασμένοι» σε θέματα ανταγωνισμού. 

Η συνέλευση θα συνεχιστεί στις 27 Ιανουαρίου, αν και μια εβδομάδα νωρίτερα οι δύο πλευρές αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην έκτακτη γενική συνέλευση της θυγατρικής REDS.

Η REDS ετοιμάζεται να πωλήσει σημαντικής αξίας ακίνητο, άνω των 6,5 εκατ. ευρώ, στο κέντρο του Βουκουρεστίου με την Reggeborgh και τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της REDS, τον επιχειρηματία Χρ. Παναγιωτόπουλο, να επιδιώκουν το «πάγωμα» της διαδικασίας πώλησης. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ελέγχει το 10,2% της REDS και έχει συγκρουστεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τη διοίκηση Καλλιτσάντση. Ταυτόχρονα, μαζί με τον κ. Χρ. Γιόκαρη και τη Reggeborgh ζητούν την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ως μέτοχοι της τελευταίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παράταση 20 ημερών στη «ελληνοολλανδική μάχη» για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ

Η συνέλευση αναβλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου καθώς και του κ. Αναστάσιου Καλλιτσάντση. Στις 27 Ιανουαρίου η επαναληπτική συνέλευση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Αντίστροφη μέτρηση για την «μάχη» Reggeborgh - εφοπλιστών

Την προσεχή Πέμπτη 7 Ιανουαρίου η κρίσιμη έκτακτη Γενική Συνέλευση, πληροφορίες ότι οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημ. Μπάκος, θα ζητήσουν αναβολή. Τα ερωτηματικά για την στάση των δυο «στρατοπέδων».
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Κόκκινη κάρτα» 15 μηνών στην ΑΚΤΩΡ από την Παγκόσμια Τράπεζα

Ποινή αποκλεισμού από έργα που χρηματοδοτεί ο διεθνής οργανισμός εξαιτίας της εμπλοκής σε έργο στην Κολομβία. «Διευθετήσαμε παραβάσεις της προηγούμενης διοίκησης χωρίς ουσιαστικές απώλειες», τονίζει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αγωνία της Ελλάκτωρ για νέο δάνειο 50 εκατ. ευρώ

Δύσκολες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, αβέβαιο το αποτέλεσμα. Τα προβλήματα ρευστότητας επηρεάζουν τη λειτουργία της Άκτωρ. Αναπάντητο ερώτημα για την πρόθεση των βασικών μετόχων για κεφαλαιακή ενίσχυση του ομίλου.