ΓΔ: 905.6 0.17% Τζίρος: 19.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:51:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα My Market «τρέχουν» με αύξηση τζίρου 5% και άνοδο κερδών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ο όμιλος ΜΕΤΡΟ σχεδιάζει μεγάλες επενδύσεις για το 2020, για τη δημιουργία 6 -8 νέων καταστημάτων. Στο επενδυτικό πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα διατεθούν 40 εκατ. ευρώ.

Στους κερδισμένους παίκτες της οργανωμένης λιανικής τροφίμων της φετινής χρονιάς κατατάσσεται η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, καθώς καταγράφει ανάπτυξη της τάξεως του 5%, ενώ ταυτόχρονα πετυχαίνει και βελτίωση της εικόνας της κερδοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρυθμός 5% που εμφανίζουν τα έσοδα της εταιρείας στο δεκάμηνο αναμένεται να διατηρηθεί σε όλη την διάρκεια του έτους ενώ  αποτελεί επίδοση η οποία κινείται  σε υψηλότερα επίπεδα από τη συνολική εικόνα πωλήσεων που εμφανίζει η αγορά σούπερ μάρκετ. Να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς τοποθετούν την αύξηση που θα καταγράψουν εφέτος τα συνολικά έσοδα των σούπερ μάρκετ στο 2-2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελτιωμένη εικόνα των εσόδων της ΜΕΤΡΟ αποδίδεται ισόποσα και στα δύο κανάλια που έχει παρουσία (λιανική και χονδρεμπόριο) ενώ και το ηλεκτρονικό κατάστημα εμφανίζει θετική πορεία.

Σχετικά με τους επενδυτικούς σχεδιασμούς για την ανάπτυξη του δικτύου, εφέτος εμφάνισαν μια επιβράδυνση με την αλυσίδα να προχωρά τελικά στην δημιουργία μόνο δύο νέων σημείων λιανικής και ενός χονδρικής, ωστόσο για την νέα χρονιά τα κεφάλαια που θα διατεθούν προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της παρουσίας κυρίως των My Market , με την δημιουργία 6 -8 καταστημάτων, θα είναι ενισχυμένα και θα διαμορφωθούν στα 40 εκατ. ευρώ.

Το 2020 αναμένεται επίσης να ξεκινήσει και η «επέκταση» του κέντρου διανομής στα Οινόφυτα, ενώ σε ο,τι αφορά στο «ντεμπούτο» στην κυπριακή αγορά, μέσω της δημιουργίας καταστήματος  Cash&Carry ενδέχεται να μεταφερθεί τελικά στις αρχές του νέου έτους, στο βαθμό που δεν καταφέρουν να επιλυθούν κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει στην εκτέλεση δημοσίων έργων στην περιοχή της Λεμεσού όπου βρίσκεται το νέο σημείο της αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μετρό ΑΕΒΕ εμφάνισε πέρυσι ενισχυμένο κύκλο εργασιών κατά 1,19 δις ευρώ, αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων ύψους 24,9 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 9,45 εκατ. ευρώ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τζίρο και κέρδη ο όμιλος Metro

Στόχος η αύξηση πωλήσεων κατά 6% την επόμενη 5ετία, με αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας. Αύξηση ιδιόκτητων καταστημάτων με νέο μοντέλο, επέκταση με franchise και επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ σε κέντρα διανομής.
Panteliadis-Aristotelis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. Παντελιάδης στο BD: Μεγάλη επιβάρυνση από την ενέργεια στα σούπερ μάρκετ

Βελτίωση πωλήσεων παρά τη συρρίκνωση της αγοράς για τη Metro ΑΕΒΕ αναμένει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενώ υπογραμμίζει ότι το κόστος ενέργειας θα είναι περίπου τριπλάσιο σε σχέση με το 2020.
Metro-Cash-and-Carry-eshop
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

METRO Cash & Carry: Εγκαινίασε νέο eshop αποκλειστικά για επαγγελματίες

Με κύριο όχημα την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση της κάθε επιχείρησης, το νέο eshop σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί άμεσα και γρήγορα προσφέροντας διαρκώς τα κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες στους επαγγελματίες πανελλαδικά.