ΓΔ: 2105.82 0.82% Τζίρος: 193.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Energean.com

Η Energean προχωρά στην ανάπτυξη θαλάσσιων κοιτασμάτων στην Αίγυπτο

Η παραγωγή διαμορφώθηκε το 2020 στις 48,3 χιλ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, με την παραγωγή του Πρίνου να είναι της τάξης των 1.800 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως κατά μέσο όρο.

Τη λήψη της «Τελικής Επενδυτικής Απόφασης» για την ανάπτυξη των θαλάσσιων κοιτασμάτων στις παραχωρήσεις North El Amriya/ North Idku (NEA/NI) στην Αίγυπτο γνωστοποίησε η Energean στο πλαίσιο της «Επενδυτικής και Επιχειρησιακής Ενημέρωσης» για το κλείσιμο του 2020 προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ.

Το έργο έχει ως στόχο την ανάπτυξη 49 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου, το 87% των οποίων είναι σε φυσικό αέριο. Η έναρξη παραγωγής προσδιορίζεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 και τα κοιτάσματα στην αιχμή της παραγωγής τους θα δίνουν περίπου 90 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 1.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Η ανάπτυξη των κοιτασμάτων των παραχωρήσεων ΝΕΑ/ΝΙ θα γίνει μέσω σύνδεσης με την εξέδρα ΙΙΙ στο North Abu Qir, σε μία συνολική επένδυση 235 εκατ. δολαρίων. Τα κοιτάσματα του Abu Qirέδωσαν το 2020 παραγωγή 35,4 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, η συντριπτική πλειονότητα της οποίας είναι σε φυσικό αέριο.

Σημειώνεται ότι η συνολική παραγωγή του ομίλου της Energean διαμορφώθηκε το 2020 στις 48,3 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, με την παραγωγή του Πρίνου να είναι της τάξης των 1.800 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως κατά μέσο όρο. Τα βεβαιωμένα αποθέματα του ομίλου Energean είναι 956 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (77% σε φυσικό αέριο). Τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 326 εκατ. δολάρια και οι επενδύσεις στα 558 εκατ. δολάρια, έναντι 995 εκατ. δολαρίων που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργοστάσιο άνθρακα καπνός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για το μεγαλύτερο βιομηχανικό πρότζεκτ με επενδύσεις 4 δισ.

Η βιομηχανία στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης με επενδύσεις στη δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα. Αύριο ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τους κανονισμούς της αγοράς.
Ρήγας, Polendakov
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία EnEarth - Heidelberg για έργο δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου

Η EnEarth υπέγραψε συμφωνία με την Heidelberg για την από κοινού ανάπτυξη έργου δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου στη Βουλγαρία, ενισχύοντας τις προσπάθειες απανθρακοποίησης στην περιοχή.
Εκπομπή διοξειδίου καμινάδας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πρώτο εξάμηνο του 2026 η πρώτη γεώτρηση στον Πρίνο για αποθήκευση CO₂

Την Πέμπτη το νομοσχέδιο που κρίνει επενδύσεις 4 δισ. για δέσμευση και αποθήκευση CO₂ στην Ολομέλεια της Βουλής. Ανοίγει ο δρόμος για το market test της EnEarth. Υπεγράφη η συμφωνία για χρηματοδότηση 120 εκατ. από το CEF.
Εκπομπή διοξειδίου καμινάδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φωτιά» σε επενδύσεις 4 δισ. και την αλυσίδα αποθήκευσης CO2 βάζει το σ/ν του ΥΠΑΝ

Το νέο νομοσχέδιο για για την αλυσίδα δέσμευσης, χρήσης, μεταφοράς και αποθήκευσης CO2 προκαλεί σοκ στην αγορά, με τη βιομηχανία να μιλά για μη βιώσιμα έργα και να προειδοποιεί ότι κινδυνεύουν επενδύσεις άνω των 4 δισ. ευρώ.
Μάθιος Ρήγας, Energean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Προτείνει αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ - Κύπρου με μεγάλα οφέλη

Ο αγωγός φυσικού αερίου Ισραήλ - Κύπρου, που προτείνει η Energean, υπόσχεται ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, μείωση τιμών ηλεκτρισμού και αναβάθμιση του ρόλου της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.