ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intralot

Intralot: Παράταση προθεσμίας για έγκριση της συμφωνίας για τα ομόλογα

Η συμφωνία της εισηγμένης με ομάδα ομολογιούχων, ανοίγει τον δρόμο για την αναδιάρθρωση χρέους της Intralot, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Σε παράταση της προθεσμίας προσχώρησης στη συμφωνία lock-up, προκειμένου να δοθεί στους επενδυτές περισσότερος χρόνος για τη μελέτη των υποστηρικτικών εγγράφων, προχωρά η Intralot, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 14ης Ιανουαρίου

Η ανακοίνωση της συμφωνίας Lock-up σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι όσοι κάτοχοι των Ομολογιών SUNs 2021 επιθυμούσαν να προσχωρήσουν στη Συμφωνία Lock-up, θα έπρεπε να ολοκληρώσουν τα απαιτούμενα στάδια της διαδικασίας το αργότερο μέχρι τις 5:00 μμ (ώρα Λονδίνου) της 25ης Ιανουαρίου 2021.

Προκειμένου να δοθεί στους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2021 περισσότερος χρόνος για τη μελέτη των υποστηρικτικών εγγράφων, η Intralot ανακοινώνει παράταση στη δυνατότητα προσχώρησης στη Συμφωνία Lock-up, έτσι ώστε όλοι οι κάτοχοι των Ομολογιών SUNs 2021 που δεν έχουν υπογράψει ακόμη τη Συμφωνία Lock-up, αλλά επιθυμούν να υποστηρίξουν την ανταλλαγή των Ομολογιών SUNs 2021 με Νέες Εξασφαλισμένες Ομολογίες SSNs («Senior Secured Notes»), αξίας 205 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα εκδοθούν από την Intralot Inc. με λήξη το 2025, απαιτείται να συμπληρώσουν και να υπογράψουν μία Συμφωνία Προσχώρησης στη Συμφωνία Lock-up, υπό την ιδιότητα τους ως κάτοχοι των Ομολογιών SUNs 2021, καθώς και να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία για την κατοχή των τίτλων τους, μέσω των σχετικών συστημάτων εκκαθάρισης, στην εταιρεία Lucid (η οποία ενεργεί ως Εκπρόσωπος Ενημέρωσης σύμφωνα με τη Συμφωνία Lock-up), το αργότερο μέχρι τις 5:00 μμ (ώρα Λονδίνου) της 1ης Φεβρουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία της εισηγμένης με ομάδα ομολογιούχων, οι οποίοι κατέχουν το 75% των τίτλων του ομολόγου που λήγει φέτος και ποσοστό άνω του 13% στο ομόλογο του 2024, ανοίγει τον δρόμο για την αναδιάρθρωση χρέους της Intralot, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ (ομόλογο λήξεως 2021 ύψους 250 εκατ. ευρώ και ομόλογο λήξεως 2024, ύψους 500 εκατ. ευρώ).

Για το ομόλογο του 2021, η συμφωνία προβλέπει «κούρεμα», καθώς θα γίνει ανταλλαγή του τίτλου ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ με ένα νέο ομόλογο που θα εκδοθεί από την αμερικανική θυγατρική του ομίλου, Intralot Inc. Η συμφωνία έχει ήδη θετική επίδραση στην τιμή του ομολόγου, που κάνει άλμα από το 53,5% στο 65,127%. Στους κατόχους του ομολόγου του 2024 προτείνεται να ανταλλάξουν τους τίτλους με μετοχές ολλανδικής θυγατρικής (μέχρι 49%), η οποία είναι μητρική της αμερικανικής Intalot Inc. Ουσιαστικά, δηλαδή, η Intralot επιδιώκει να αξιοποιήσει τις μετοχές της καλύτερης θυγατρικής της, που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, σαν «νόμισμα» για την αποπληρωμή των ομολόγων των 500 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξημένα κατά 106,5% τα EBITDA για την Intralot στο α' εξάμηνο

Τα παιχνίδια λοταρίας και ο αθλητικός στοιχηματισμός έδωσαν ώθηση στα μεγέθη της Intralot. Πολύ ισχυρή ανάπτυξη σημείωσαν οι δραστηριότητες του ομίλου στις ΗΠΑ με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται κατά 28,6%.
Intralot
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκαν οι ανταλλαγές ομολόγων στην Intralot

Η νέα κεφαλαιακή δομή βελτιώνει σημαντικά τη θέση της εταιρείας και τις δυνατότητες να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες στις ανεπτυγμένες αγορές με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό, τονίζει ο Σ. Κόκκαλης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 80% της Intralot do Brazil

Η SAGA είναι ο μοναδικός έτερος μέτοχος της “Intralοt do Brasil” συμμετέχοντας με το υπόλοιπο 20%. Η Intralοt θα συνεχίσει να παρέχει τεχνολογία τυχερών παιχνιδιών στην “Intralοt do Brasil” μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.