ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

Έμφαση από τη ΔΕΗ στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Απολιγνιτοποίηση, στροφή στις ΑΠΕ και πρωταγωνιστικός ρόλος στα σχέδια εξηλεκτρισμού των μεταφορών βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια.

Το σχέδιο ώστε να γίνει η ΔΕΗ έως το 2030 μια μοντέρνα επιχείρηση, leader στην αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας σε εκδήλωση για την «πράσινη ανάκαμψη» που διοργάνωσε το Bloomberg. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Στάσσης στα σχέδια της εταιρείας να επενδύσει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της επιχείρησης έως το 2023 με αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος 1,5 γιγαβάτ, τόσο με οργανική ανάπτυξη όσο και με συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 75%.

Σύμφωνα με τον κ. Στάσση η επόμενη πενταετία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της ΔΕΗ καθώς θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία απολιγνιτοποίησης του ενεργειακού μείγματος της εταιρείας με ταυτόχρονη αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ. Μάλιστα, ως ένα ταχύτερο δρόμο για την απόσυρση του άνθρακα, ο κ. Στάσσης ανέφερε τον τομέα της ηλεκτροκίνησης σημειώνοντας ότι η εταιρεία θέλει να πρωταγωνιστήσει στον εξηλεκτρισμό των μεταφορών και μετακινήσεων μέσω του προγράμματος της για εγκατάσταση φορτιστών.  Σύμφωνα με εκείνον αυτός θα είναι κ ένας από τους καλύτερους δρόμους για την απανθρακοποίηση καθώς η σχετική τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη στους καταναλωτές.

Όπως σημείωσε το στοίχημα για την πράσινη προσπάθεια βρίσκεται στις ΑΠΕ και στις δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και στον εξηλεκτρισμό των μεταφορών. Για τον κ. Στάσση η υιοθέτηση του target model και ο εκσυγχρονισμός του αδειοδοτικού πλαισίου στις ΑΠΕ είναι σημεία – κλειδιά για αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Όπως είπε, παρ’ ότι οι προκλήσεις είναι πολλές, η ΔΕΗ θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ab basilopoulos-dei-fortisi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από ΑΒ Βασιλόπουλος και ΔΕΗ

Με 350 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα καταστήματά της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, έως τον Σεπτέμβριο θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα δίνοντας ώθηση στην ηλεκτροκίνηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Πρόγραμμα εθελουσίας στις λιγνιτικές μονάδες για 1.283 εργαζομένους

Μπαίνει σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα εθελουσίας στη ΔΕΗ. Εκτιμάται πως περίπου 500 εργαζόμενοι άνω των 51 ετών θα αποχωρήσουν από τις λιγνιτικές μονάδες. Στα 42.000 και 57.000 ο μέσος όρος των μπόνους που θα δοθούν.