ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
Φωτο: Ελλάκτωρ

Ελλάκτωρ: Η εισηγμένη ανακοίνωσε τα ασφαλιστικά μέτρα από την Invesco 

Η Invesco κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά να αναβληθεί η Συνέλευση μέχρι να κρίνει Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει θέμα παράνομης συγκέντρωσης. Αύριο το πρωί η απόφαση.

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την Invesco, εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου, που ζητά την αναβολή της αυριανής, κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης των μετοχών επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ, ενώ ανακοίνωσε ότι τα δικαιώματα ψήφου των δύο εφοπλιστών ανέρχονται σε ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου και θα εκπροσωπηθούν από τον κ. Ιωάννη Κατσούδα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια δημοσιευμάτων, η Ελλάκτωρ γνωστοποιεί ότι νωρίτερα σήμερα η εταιρεία Invesco Finance S.A., μέτοχος 5,0002% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της Ελλάκτωρ Α.Ε. ζητώντας την αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Τετάρτη 27/1/2021. Η συζήτηση για το αίτημα προσωρινής διαταγής έχει οριστεί για την Τετάρτη 27/1/2021 και ώρα 9:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Business Daily, η Invesco ζητούσε να αναβληθεί η Συνέλευση μέχρι να κρίνει Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει θέμα παράνομης συγκέντρωσης.

Παράλληλα, η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε ότι:

1. Η μέτοχος Invesco Finance SA (η οποία ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, που δρουν συντονισμένα), στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 22.01.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 10.714.000, δηλαδή ποσοστό 5,0002% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τον κ. Ιωάννη Κατσούδα, ο οποίος θα ψηφίσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

2. Η μέτοχος Pemanoaro Limited (η οποία και ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Αναστάσιο και Δημήτριο Καλλιτσάντση, συνεπεία της από 07.06.2018 δηλώσεώς τους περί εναρμονισμένης μεταξύ των συμπεριφοράς, ως προς τις μετοχές εκδόσεως της Ελλάκτωρ ΑΕ), της οποίας τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει στην Ελλάκτωρ ΑΕ ασκούνται (συμφωνία της από 13.01.2021, η οποία βρίσκεται σε ισχύ) βάσει οδηγιών της Akron Trade and Transport S.A. (η οποία ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, που δρουν συντονισμένα), στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 22.01.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 44.101.876, δηλαδή ποσοστό 20,5822% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τον κ. Ιωάννη Κατσούδα, ο οποίος θα ψηφίσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Επισημαίνεται ότι η από 13.01.2021 συμφωνία μεταξύ της Akron Trade and Transport S.A. και της Pemanoaro Limited είναι σε ισχύ.

Κατόπιν των ανωτέρω, το φυσικό πρόσωπο κ. Ιωάννης Κατσούδας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ΑΕ και να ψηφίσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια, σύμφωνα με τα σχετικά πληρεξούσια, συγκεντρώνει 54.815.876 δικαιώματα ψήφου και ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Η ανωτέρω εξουσιοδότηση παύει να ισχύει την 27/01/2021 μετά το πέρας της Συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ