ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Αίτηση από την Invesco για αναβολή της γενικής συνέλευσης

Να αναβληθεί η Συνέλευση μέχρι να κρίνει Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει θέμα παράνομης συγκέντρωσης ζήτησε η εταιρεία συμφερόντων Καϋμενάκη και Μπάκου. Αύριο το πρωί αποφασίζει το δικαστήριο.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η Invesco, εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ελλάκτωρ, ζητώντας να αναβληθεί η αυριανή, κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μετοχών, μέχρι να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει συγκέντρωση ή όχι στην περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας το συμβούλιο που προτείνεται από την ολλανδική Reggeborgh. Η αίτηση θα εκδικαστεί αύριο πρωί, πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης μετόχων.

Υπενθυμίζεται ότι στο σενάριο της αναβολής της συνέλευσης με πρωτοβουλία των εφοπλιστών είχε αναφερθεί το Business Daily. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ενδεχομένως αποτελεί μια ένδειξη ότι η πλευρά Καϋμενάκη - Μπάκου εκτιμά ότι είναι πιθανό να μη συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να εμποδίσει τον ορισμό διοίκησης από τη Reggeborgh.

Το σκεπτικό των αιτούντων είναι ότι πρέπει να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση μέχρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει για το αν συνιστά συγκέντρωση μεταξύ της Ελλάκτωρ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο ορισμός διοίκησης στην Ελλάκτωρ από το ολλανδικό fund, που είναι βασικός μέτοχος και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας. Αν υπάρχει ζήτημα συγκέντρωσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα πρέπει να λάβει σχετική απόφαση. Σημειώνεται ότι ήδη η Επιτροπή έχει απευθύνει σχετικά ερωτήματα στην Ελλάκτωρ.

Η σημερινή κατάσταση, όπως υποστηρίζεται από την πλευρά των αιτούντων, δημιουργεί κινδύνους για την εταιρεία, καθώς οι ανταγωνιστές της θα προσφύγουν εναντίον της συμμετοχής της σε μεγάλους διαγωνισμούς με πρώτο αυτόν που αφορά την Εγνατία Οδό. Όπως υποστηρίζουν οι αιτούντες πιθανές ενστάσεις από ανταγωνιστές κατά της συμμετοχής της Ελλάκτωρ σε διαγωνισμούς θα προκαλέσουν βλάβη στα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει η Invesco, οι κίνδυνοι που ανακύπτουν από πιθανές ενστάσεις ανταγωνιστών για τη συμμετοχή της Ελλάκτωρ σε διαγωνισμούς μπορεί να αντιμετωπιστούν μόνο εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού κρίνει εκ των προτέρων αν υπάρχει θέμα συγκέντρωσης λόγω του ενδεχόμενου ορισμού διοίκησης από τη Reggeborgh. Αυτό θα πρέπει να κριθεί, όπως ισχυρίζονται, πριν αποφασίσει η Γενική Συνέλευση για το θέμα αλλαγής διοίκησης που έχει τεθεί από τη Reggeborgh.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξενόφος: Στόχος μας η κυριαρχία της Ελλάκτωρ σε ενέργεια, υποδομές, απορρίμματα

Τι αναφέρει σε επιστολή του προς το προσωπικό του ομίλου ο νέος διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος για τις μετοχικές αλλαγές, τους στόχους της διοίκησης και τα έργα ύψους 45 δισ. ευρώ που προγραμματίζονται.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλαγή διοίκησης στην Ελλάκτωρ ζητά ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος δηλώνει ότι απομακρύνθηκε με αυθαίρετο τρόπο από τη θέση του προέδρου της Άκτωρ Παραχωρήσεις. Πληρώνει οφειλή 2,11 εκατ. η Άκτωρ για να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς της.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Reggeborgh: Το νέο σχέδιο για την Ελλάκτωρ και η αλλαγή στη διοίκηση

Χρηματοδοτική υποστήριξη για βγει ο όμιλος από το αδιέξοδο και να εστιάσει στην ανάπτυξη υπόσχονται οι Ολλανδοί, ενώ τονίζουν ότι η διοίκηση Καλλιτσάντση δεν κατάφερε να φέρει την εξυγίανση και να ενισχύσει τη μετοχή.