ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vardas, Endisi
Φωτο: Vardas

Vardas: Επανεκκίνηση με υψηλούς τζίρους, προτεραιότητα στη ρευστότητα

Ικανοποιητική η κίνηση στις πρώτες ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, τονίζει στο Business Daily ο Θ. Βάρδας, αλλά προβλέπει δύσκολες εποχές για το λιανικό εμπόριο.

Πολύτιμη ρευστότητα εξασφαλίζει τις πρώτες ημέρες της επανέναρξης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων η ιστορική εταιρεία ενδυμάτων Βάρδας ΑΕΒΕΕ, καθώς η ζήτηση για τα είδη που εμπορεύεται δείχνει να ανακάμπτει.

Όπως σημειώνει στο Business Daily ο Θεόδωρος Βάρδας, πρόεδρος της εταιρείας, ο τζίρος των πρώτων ημερών της επαναλειτουργίας της αγοράς έφτασε ακόμη και το 100% του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, για να σταθεροποιηθεί τις επόμενες ημέρες περί το 75%. Η αγοραστική κίνηση κρίνεται ικανοποιητική στη φάση αυτή, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς που προηγήθηκε συνολικά για το λιανεμπόριο, επαληθεύοντας την δυναμική του brand name “Vardas” ακόμη και στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Χαρακτηριστικά, παρά την πτώση που καταγράφεται διεθνώς στις πωλήσεις των ανδρικών κοστουμιών αλλά και των επίσημων γυναικείων ειδών και η οποία αγγίζει ακόμη και το 60% σε κάποιες αγορές, η εταιρεία διατηρεί την υπεροχή της στα συγκεκριμένα είδη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία.

Η αλυσίδα ωστόσο έκλεισε προ ολίγων ημερών το κατάστημα που διατηρούσε εδώ και 20 χρόνια στο Κολωνάκι, επί των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Ηροδότου, καθώς η περιοχή παραμένει προβληματική σε ό,τι αφορά την εμπορική κίνηση. Πλέον η αλυσίδα μέτρα συνολικά 26 καταστήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 20 ιδιόκτητα και franchise σημεία με το σήμα Vardas, αλλά και μεμονωμένα franchise καταστήματα των εταιρειών American Eagle Outfitters, Pink Woman, Tally Weijl και Harmond & Blaine, στους χώρους του εμπορικού κέντρου The Mall και του εκπτωτικού χωριού της McArthurGlen Designer Outlet στα Σπάτα.

Επιπλέον, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας η αλυσίδα Βάρδας διαθέτει παρουσία μέσα στο πολυκατάστημα Attica, στο Citylink, καθώς και με αυτόνομο κατάστημα επί της οδού Αμερικής

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα συγκυρία, ο κ. Βάρδας σημειώνει ότι η ρευστότητα αυτή την περίοδο είναι το παν για τις επιχειρήσεις, καθώς η κερδοφορία έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο, όμως προειδοποιεί ότι έρχονται δύσκολες ημέρες για το λιανεμπόριο συνολικά, παρά τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Πολιτείας για την προστασία των επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, η αλυσίδα είδε τις πωλήσεις της μέσω του online shop να αυξάνονται κατά 150%, την περίοδο της καραντίνας, μέσα στην χρονιά που πέρασε, και διαβλέπει σαφείς προοπτικές διατήρησης της δυναμικής του ψηφιακού καναλιού και το επόμενο διάστημα, καθώς οι Έλληνες καταναλωτές εξοικειώθηκαν με αυτό σε μεγάλο ποσοστό. 

Η εταιρεία έκλεισε την χρήση του 2019 με καθαρές ζημιές, συνολικού ύψους 897.318 ευρώ, έναντι κερδών μετά φόρων ύψους 17.187 ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις της περιορίστηκαν οριακά σε 13,9 εκατ ευρώ, έναντι 14,9 εκατ ευρώ το 2018 και τα μικτά κέρδη της διατηρήθηκαν σταθερά στα 8 εκατ ευρώ. Η ύφεση που έπληξε την ελληνική οικονομία την προηγούμενη δεκαετία σε συνδυασμό με την πανδημία που ενέσκηψε στο τέλος της χρήσης του 2019 δημιούργησαν ασφυκτικό περιβάλλον για την εταιρεία και τον κλάδο της ένδυσης συνολικά, ωστόσο, η διοίκηση της Βάρδας προσβλέπει σε σταθεροποίηση των πωλήσεων, ευελπιστώντας σε σταδιακή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών με την υποχώρηση της υγειονομικής κρίσης διεθνώς.  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Νέες επενδύσεις και πωλήσεις σε προ κρίσης επίπεδα για Ιούλιο - Αύγουστο

Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο με νέα καταστήματα σε Ελλάδα - Βουλγαρία. Αναμένεται εξομάλυνση των συνθηκών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις. Τι είπε στους αναλυτές ο πρόεδρος του ομίλου, Β. Φουρλής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει σε κερδοφορία η H&M αλλά θα μειώσει το δίκτυο καταστημάτων

Αύξηση πωλήσεων κατά 12% το πρώτο εξάμηνο για τον σουηδικό κολοσσό, βελτιωμένη εικόνα και στην Ελλάδα το β' τρίμηνο. Κλείνουν φέτος 350 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και θα ανοίξουν μόνο 100 νέα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντίδοτο στην πανδημία για τα Mothercare το άλμα ψηφιακών πωλήσεων

Έως και κατά 1.000% αυξήθηκε μέσα στο lockdown ο τζίρος της Κλουκίνας-Λάππας από το κανάλι των ψηφιακών πωλήσεων. Στόχος να φτάσουν στο 15% του τζίρου. Πώς αξιοποιούνται τα ακίνητα της εταιρείας.
varangis_qatar
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει ο νέος κύκλος για τη Βαράγκης, θέμα χρόνου η δικαστική απόφαση

Η συνέχιση της τρέχουσας δραστηριότητας επιτυγχάνεται αποκλειστικά μέσω της υλοποίησης έργων στο Κατάρ, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση της εταιρείας.