ΓΔ: 873.03 -0.01% Τζίρος: 42.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:48:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
folli follie, kosmima
Φώτο: Shutterstock

Folli Follie: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για σχέδιο εξυγίανσης 

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καλείται να εξετάσει το business plan της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει το «σπάσιμο» σε δύο νέες, οι οποίες θα έχουν έδρα το Λουξεμβούργο.

Ένα από τα τελευταία αλλά ιδιαίτερα σημαντικά «επεισόδια» για την εταιρεία Folli Follie λαμβάνει χώρα σήμερα, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καλείται να επικυρώσει το σχέδιο εξυγίανσής της, στο οποίο έχουν συμφωνήσει και οι πιστωτές της επιχείρησης. 

Σε περίπτωση που εγκριθεί, τότε ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία, της οποίας, πέραν όλων των άλλων, έχει πληγεί και η «εικόνα», με δεδομένο ότι η προηγούμενη διοίκηση βαρύνεται με ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα με διεθνείς προεκτάσεις. 

Βάσει του σχεδίου εξυγίανσης θα δημιουργηθούν δύο νέες εταιρείες, η OpsCo και AssetCo, οι οποίες θα έχουν έδρα το Λουξεμβούργο και σε αυτές θα μεταβιβαστεί η εμπορική δραστηριότητα των Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η OpsCo θα είναι θυγατρική της AssetCo κατά 90% και ο έλεγχός της θα ανήκει στους ομολογιούχους. 

Υπενθυμίζεται ότι η Folli Follie έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 13 εκατ από την εταιρεία Arena Investors, ενώ – πάντα βάσει του business plan που έχει καταθέσει – εκτιμά ότι θα κατορθώσει να επιστρέψει σε κερδοφόρα πορεία το 2022, ενώ για το τρέχον έτος αναμένει κύκλο εργασιών 43,2 εκατ. ευρώ και  αρνητικό EBITDA 10,12 εκατ. ευρώ ενώ το 2020 η εκτίμηση για τις πωλήσεις είναι 35,27 εκατ. ευρώ με αρνητικό EΒΙΤDA 24,7 εκατ. ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Νέα πρόστιμα 2,5 εκατ. για την υπόθεση Folli Follie

Επιβολή προστίμου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε 16 φυσικά πρόσωπα της Folli Follie για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς και των διατάξεων περί εταιρικής διακυβέρνησης αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

FOLLI-FOLLIE: Στις 5 Οκτωβρίου η Γ.Σ. για την εταιρική χρήση του 2019

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης κατά την ημερομηνία της 5.10.2021, καλούνται οι μέτοχοι σε Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 25 Οκτωβρίου.
folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε δίκη παραπέμπονται 13 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Folli-Follie

Κατά τους δικαστές, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση -ηθικοί αυτουργοί της οποίας φέρονται οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος- και από το 2006 κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών.