ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέος πρόεδρος της Άκτωρ ο Χρ. Παναγιωτόπουλος, τα μέλη του ΔΣ

Η αλλαγή στη σύνθεση της διοίκησης πραγματοποιείται μετά την αντίστοιχη κίνηση που έγινε στη μητρική εταιρεία Ελλάκτωρ, βάσει απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Σε σώμα συγκροτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου το νέο διοικητικού συμβούλιο της εταιρείας Άκτωρ, μετά και τις αλλαγές που υπήρξαν στη μητρική Ελλάκτωρ, με τον κ. Χρ. Παναγιωτόπουλο να αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου και τον κ. Γ. Κωτούλα να αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. 

Πιο αναλυτικά το νέο ΔΣ έχει την ακόλουθη σύνθεση: 
 
Εκτελεστικός Πρόεδρος - Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών και του Real Estate για περισσότερα από 35 χρόνια, έχοντας αναπτύξει επιτυχημένη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ της εταιρείας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, REDS A.E. από το 2014, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει ασχοληθεί επιτυχώς ως ανάδοχος, ο ίδιος σημαντικών Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριοποίηση στο χώρο του Real Estate. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Ευρυτανία σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1987)
 
Διευθύνων Σύμβουλος - Γεώργιος Κωτούλας 

Διαθέτει 20 χρόνια εμπειρία σε Δημόσια και Ιδιωτικά Έργα Υποδομών, Οικοδομικών και περιβαλλοντικών Έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Από θέσεις ευθύνης έχει επιτυχώς υλοποιήσει σύνθετα έργα σε Μέση Ανατολή, Αφρική και άλλες χώρες, έχοντας αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία στην Διαχείριση Έργων και Συμβάσεων σε Διεθνές Περιβάλλον. Έχει γεννηθεί στην Ευρυτανία και έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2002)
 
Μέλος - Λεωνίδας Μπόμπολας 

Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 
1988 – 1992 Τεχνικός Διευθυντής μεγάλων έργων υποδομής της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.
1992 – Ιούνιος 2013 Μέλος του Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. (1992 Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και 1994 Διευθύνων Σύμβουλος )
1999 – σήμερα ΕΛΛΑΚΤΩΡ  Α.Ε.  Από το 1996 έως το 2018 είχε παράλληλη συμμετοχή σε εταιρείες θυγατρικές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε., ΗΛΕΚΤΩΡ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ κτλ.)

Μέλος - Εδουάρδος Σαραντόπουλος 

Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1995 έως το 2000, διετέλεσε Διευθυντής Έργων εξωτερικού της εταιρείας «Κ. Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.». Από το 2000 έως το 2002 ήταν Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Κ.Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Από τον Σεπτέμβριο του 2002 (μετά τη συγχώνευση της «Κ.Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» με την «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.») ,  εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και διορίστηκε Γενικός Διευθυντής της «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» Από τις αρχές του 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, ήταν μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου της  «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» Από το 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΣ Α.Ε.»
 
Μέλος - Ιωάννης Μαργιώλος   

Διαθέτει 40 και πλέον έτη εμπειρίας στο χώρο των Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων υπηρετώντας τον Όμιλο τα τελευταία 30 έτη από θέσεις ευθύνης, μεταξύ άλλων ως μέλος του ΔΣ της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και άλλων θυγατρικών του Ομίλου. Έχει διατελέσει Διευθυντής κατασκευής και λειτουργία εμβληματικών περιβαλλοντικών Έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντική εμπειρία στη διαχείριση Συμβάσεων σε διεθνές περιβάλλον. Έχει γεννηθεί στην  Αιθιοπία και  σπούδασε Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1979).
 
Μέλος - Κωνσταντίνος   Τούμπουρος 

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco AE. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Καμπάνα» 31,5 εκατ. δολ. στην Ελλάκτωρ από διαιτησία έργου στο Κατάρ

Υπεργολάβος δικαιώθηκε σε διεκδίκηση οφειλής 98,5 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία που κατασκεύασε το μετρό στην Ντόχα, όπου η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει με ποσοστό 32%. Θα υποβληθεί αγωγή ακύρωσης της απόφασης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σιδηροδρομικό έργο 573 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία

Τη δραστηριότητά της στη Ρουμανία επέκτεινε ακόμα περισσότερο η ΑΚΤΩΡ, αναλαμβάνοντας σιδηροδρομικό έργο 573 εκατ. ευρώ. Έργα αξίας 1,4 δισ. ευρώ εξασφάλισε η εταιρεία στη χώρα σε διάστημα 1 έτους.