ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tesla
Φώτο: Tesla

Tesla: Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Golden Hall

Μέσα στο 2021 η Tesla σκοπεύει να λειτουργήσει άλλους τρεις σταθμούς φόρτισης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λαμία ώστε να είναι εύκολο για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων της να πραγματοποιούν μεγάλα ταξίδια στη χώρα.

Ξεκινάει αυτή την εβδομάδα η λειτουργία του πρώτου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στο Golden Hall στην Αθήνα. Μέσα στο χρόνο, η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει άλλους τρεις σταθμούς φόρτισης στη χώρα, σε Λαμία, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Μετά την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία δημιούργησε αυτό τον σταθμό φόρτισης που είναι συμβατός με τα μοντέλα Model S, Model X and Model 3 και μπορεί να τους προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. 

Οι σταθμοί φόρτισης αυτοί - λειτουργώντας ως υπερφορτιστές - προσφέρουν γρήγορη ενέργεια και και σταδιακά επιβραδύνονται καθώς γεμίζει η μπαταρία. Το όχημα ειδοποιεί αυτόματα τον οδηγό μέσω της εφαρμογής Tesla όταν έχει αρκετή ενέργεια για να συνεχίσει το ταξίδι του. Σύμφωνα με την εταιρεία, για τα αυτοκίνητα της Tesla, η φόρτιση άνω του 80% δεν είναι συνήθως απαραίτητη.

Το δίκτυο των υπερφορτιστών επιτρέπει στους οδηγούς να πραγματοποιούν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων εύκολα και με ασφάλεια. Το κόστος ανεφοδιασμού είναι σημαντικά μικρότερο από ό,τι για ένα παραδοσιακό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς το κόστος ανά kWh φτάνει 0,35 ευρώ.

Για την καθημερινή χρήση, οι ιδιοκτήτες της Tesla μπορούν να φορτίσουν σπίτι ή στο γραφείο, σε μια απλή πρίζα. 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ΗΡΩΝ και Volvo Car Hellas για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Ο ΗΡΩΝ δημιούργησε δύο ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας για τους υφιστάμενους και τους μελλοντικούς κατόχους ή χρήστες αμιγώς ηλεκτρικών και Plug-In υβριδικών αυτοκινήτων Volvo.
ab basilopoulos-dei-fortisi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από ΑΒ Βασιλόπουλος και ΔΕΗ

Με 350 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα καταστήματά της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, έως τον Σεπτέμβριο θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα δίνοντας ώθηση στην ηλεκτροκίνηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση κερδών και πωλήσεων για την Tesla στο α' τρίμηνο του 2021

Η εταιρεία του Έλον Μάσκ δεν έδωσε guidance για τις παραδόσεις οχημάτων μέχρι τέλος του έτους, ωστόσο ανέφερε ότι μέχρι τέλος του 2021 τα εργοστάσια σε Τέξας και Βερολίνο θα έχουν αρχίσει να παραδίδουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.