ΓΔ: 893.59 -0.02% Τζίρος: 28.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:45:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tesla
Φώτο: Tesla

Tesla: Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Golden Hall

Μέσα στο 2021 η Tesla σκοπεύει να λειτουργήσει άλλους τρεις σταθμούς φόρτισης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λαμία ώστε να είναι εύκολο για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων της να πραγματοποιούν μεγάλα ταξίδια στη χώρα.

Ξεκινάει αυτή την εβδομάδα η λειτουργία του πρώτου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στο Golden Hall στην Αθήνα. Μέσα στο χρόνο, η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει άλλους τρεις σταθμούς φόρτισης στη χώρα, σε Λαμία, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Μετά την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία δημιούργησε αυτό τον σταθμό φόρτισης που είναι συμβατός με τα μοντέλα Model S, Model X and Model 3 και μπορεί να τους προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. 

Οι σταθμοί φόρτισης αυτοί - λειτουργώντας ως υπερφορτιστές - προσφέρουν γρήγορη ενέργεια και και σταδιακά επιβραδύνονται καθώς γεμίζει η μπαταρία. Το όχημα ειδοποιεί αυτόματα τον οδηγό μέσω της εφαρμογής Tesla όταν έχει αρκετή ενέργεια για να συνεχίσει το ταξίδι του. Σύμφωνα με την εταιρεία, για τα αυτοκίνητα της Tesla, η φόρτιση άνω του 80% δεν είναι συνήθως απαραίτητη.

Το δίκτυο των υπερφορτιστών επιτρέπει στους οδηγούς να πραγματοποιούν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων εύκολα και με ασφάλεια. Το κόστος ανεφοδιασμού είναι σημαντικά μικρότερο από ό,τι για ένα παραδοσιακό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς το κόστος ανά kWh φτάνει 0,35 ευρώ.

Για την καθημερινή χρήση, οι ιδιοκτήτες της Tesla μπορούν να φορτίσουν σπίτι ή στο γραφείο, σε μια απλή πρίζα. 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ernst-&-Young-EY
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

EY: Προτεραιότητα ο εξηλεκτρισμός του στόλου επαγγελματικών οχημάτων

Η μελέτη περιλαμβάνει ανάλυση με βάση συζητήσεις με ηγέτες από τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των επιχειρήσεων υποδομών φόρτισης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Ford πατάει γκάζι προς την ηλεκτροκίνηση - Ποιοι είναι οι στόχοι της

Μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της Ford θα έχουν τη δυνατότητα κίνησης με μηδενικές εκπομπές, είτε με τη μορφή αμιγώς ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών μοντέλων.